Njemačke TV postaje ovih će dana emitirati turistički film “Kvarnerski otoci” s posebnim prilogom o otoku Krku

“Snimanje reportaže o otoku Krku organiziralo se kako bi, posebice nakon korona krize, potaknuli na nove dolaske i kako bi još bolje promovirali otok Krk kao sigurnu i dobro organiziran udestinaciju na tako jakom, a za nas značajnom turističkom tržištu”

Na njemačkim TV postajama ovih dana počinje emitiranje turističke reportaže “Kvarnerski otoci”, koja uz Cres, Lošinj i Rab obuhvaća i otok Krk. Reportaža je snimana ovoga proljeća u suradnji s turističkim zajednicama kvarnerskih otoka i agencijom Pointers International Berlin, koja je uvelike pomogla u realizaciji snimanja, a emitirat će se u srpnju, rujnu i listopadu na programima Anixe HD i Anixe Plus, RNF TV-u, RMTV-u i platformama AmazonPrime, Samsung TV Plus, Apple TV, Waipu TV, Dailyme i eo.TV.

Njemačko emitivno tržište je izuzetno važno za otok Krk. Gosti iz Njemačke u najvećem broju dolaze na Krk i njihova zastupljenost je veća od 38 posto u ukupnim noćenjima otoka Krka. U najboljim godinama, gosti iz Njemačke ostvarili su 232.000 dolazaka i 1.640.000 noćenja, dok su u zbog epidemije kriznoj 2020. godini ostvareni rezultati bili 131.000 dolazaka i 1.010.000 noćenja. Učešće je i dalje ostalo visoko, s 38 posto u ukupnim noćenjima u komercijalnom smještaju, a očekivanja za 2021. su i dalje optimistična.

Gosti iz Njemačke najčešće borave u kampovima, obiteljskom smještaju, ali i u hotelima. Dobro su upoznati s ponudom, veliki su ljubitelji aktivnosti na otvorenom, posebice biciklizma, te rado koriste uređene otočne biciklističke i pješačke staze, ali i ostalu ponudu aktivnosti na otvorenom. To su gosti koji se uvijek rado vraćaju na otok Krk.

“Snimanje reportaže o otoku Krku organiziralo se kako bi, posebice nakon korona krize, potaknuli na nove dolaske i kako bi još bolje promovirali otok Krk kao sigurnu i dobro organiziran udestinaciju na tako jakom, a za nas značajnom turističkom tržištu. Cijeli program snimanja podržale su turističke zajednice Kvarnerskih otoka, Cres, Lošinj, Rab i Krk, kao i Turistička zajednica Kvarnera te otočna komunalna tvrtka Ponikve eko otok Krk”, ističu iz Turističke zajednice otoka Krka.

Reportaža koju je snimao poznati njemački glumac Thomas Hörner, obuhvatila je ljepote otoka Krka te se govorilo o kulturi, prirodi, smještajnoj i outdoor ponudi, gastronomiji i ostalim posebnostima zlatnoga otoka.

Emitiranjem na TV-u i ostalim njemačkim portalima otok Krk će biti predstavljen na tržištu koje broji više od sto milijuna stanovnika. Cijeli program je vođen preko agencije Blue Planet Berlin i Pointers International Berlin.

Izvor: TZ otoka Krka
error: Content is protected !!