Nizom aktivnosti u Krku se obilježava Svjetski dan prve pomoći

“Svjetski dan prve pomoći prilika je za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina. Pridružite nam se”, pozivaju organizatori

Internacionalna Federacija društava Crvenog križa/Crvenog polumjeseca od 2000. godine obilježava svaku drugu subotu u rujnu Svjetski dan prve pomoći.

Cilj je podignuti svjesnost kako prva pomoć može svakodnevno spasiti život i potaknuti građane da obnove vještine i znanja iz prve pomoći. U organizaciji Crvenog križa, i ove godine Svjetski dan prve pomoći obilježava se i u gradu Krku, uz niz edukativnih sadržaja:

07.09.2023. (četvrtak) od 9,00 – 11,00 sati u KRKU, VELA PLACA:
– Prva pomoć za građanstvo prigodnom prezentacijom osnovnih postupaka pružanja neodgodive Prve pomoći,

– Mjerenje tlaka i šećera

08.09.2023. (petak) – Dječji vrtić Katarina Frankopan Krk u Krku, Dječji vrtić Malinska
Kroz igru prezentacija pružanja prve pomoći, u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu PGŽ, Ispostava Krk, mogućnost razgledavanja vozila hitne pomoći

12.09.2023. (utorak) u 19,00 sati u Omišlju, prostorija Kluba 60+ Omišalj, prigodna prezentacija na kojoj možete obnoviti svoje znanje i isprobati vještine pružanja Prve pomoći. Prezentacija je namjenjena za članove Kluba i sve zaintresirane građane.

“Svjetski dan prve pomoći prilika je za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina. Pridružite nam se”, pozivaju organizatori.

error: Content is protected !!