Otvoreni novi školski prostori OŠ Ivana Rabljanina Rab, gotovo 500 učenika pohađat će školu u jednoj smjeni

Investicijom su prostorni kapaciteti škole povećani za 770 m2 čime su omogućeni bolji uvjeti za izvođenje nastavnog procesa i rad škole u jednoj smjeni

Učenici OŠ Ivana Rabljanina Rab nastavu će u školskoj 2023/2024. godini pohađati u novim, dograđenim prostorima matične škole koje su danas, povodom prvog dana nastave u novoj školskoj godini, otvorili župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić u društvu pročelnice Edite Stilin i ravnateljice Anamari Šarin.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti gotovo 2 milijuna eura, a investiciju su u jednakim omjerima sufinancirali Primorsko-goranska županija i Grad Rab. U troetažnoj dogradnji smješteno je osam novih učionica i pripadajućih kabineta i svih ostalih prostora potrebnih za nesmetano odvijanje nastave. Investicijom su prostorni kapaciteti škole povećani za 770 m2 čime su omogućeni bolji uvjeti za izvođenje nastavnog procesa i rad škole u jednoj smjeni. Nakon izvedenih radova dograđeni prostor je u potpunosti opremljen potrebnom opremom.

Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo realizacijom ove investicije podsjetivši da su Primorsko-goranskoj županiji odobrena europska sredstva za financiranje novih škola u Marinićima i Kastvu čime će sve županijske škole biti u uvjetima jednosmjenskog rada, a podizanje razine kvalitete opreme i prostora kako bi djeca imala sjajne uvjete za školovanje, jedan je od glavnih ciljeva, naveo je župan, pritom istaknuvši kako PGŽ godišnje ulaže otprilike 6,5 milijuna eura namjenskih sredstava u školstvo u čijem je resoru preko 60 škola i četiri učenička doma. Župan je zahvalio Gradu Rabu na participaciji u investiciji što je oslobodilo sredstva za ulaganje u druge objekte i projekte.

„Usudio bih se reći da je ovaj projekt ulaganje u naše obitelji, našu djecu, našu budućnost jer, kao što je struka također rekla, rad u jednoj smjeni itekako je napredak u  kvaliteti obrazovanja, ali i kvaliteti života naših mladih obitelji i obitelji s djecom koja će danas, sutra naš otok, i naš grad i, onda našu županiju i državu učiniti boljom“, izjavio je gradonačelnik Grgurić dok je ravnateljica naglasila da će od  utorka, na zadovoljstvo svih, gotovo 500 učenika u 28 razrednih odjela i 63 zaposlenika raditi u jednoj smjeni, zahvalivši svima na doprinosu u ostvarenju tog cilja.

Podsjetimo, provedba projekta dogradnje Osnovne škole Ivana Rabljanina započela je u rujnu 2021. godine potpisivanjem Ugovora o gradnji s izvođačem radova. Radovi su započeli u listopadu iste godine, a okončali u svibnju ove godine.

Otvorenju dogradnje Škole prisustvovali su i načelnik Lopara Zdenko Jakuc, predsjednici Gradskog vijeća Raba i Općinskog vijeća Lopara Željko Dumičić i Damir Paparić, predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj, predstavnici županijskih i gradskih ustanova, udruga i klubova, izvođača radova i gradski vijećnici. U prigodnom programu kojeg je vodila učenica Leona Franelić nastupili su školski pjevački zbor, dječja školska klapa „Četiri kampanela“ te folklorna skupina.

error: Content is protected !!