Niko Depikolzvane i Matija Božić izborili medalje na Prvenstvu Hrvatske u Samoboru

Nakon bronce Stelle Polonijo sa drugog dana natjecanja stižu i odlične vjesti da su i Niko Depikolzvane i Matija Božić uspjeli osigurati mjesto na postolju, a time i u samom vrhu hrvatskog karatea

Ovog vikenda, 23. i 24. travnja u Samoboru održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore i U21 koje je ujedno i bodovni turnir Hrvatske karate reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo u Pragu. Prvenstvo je okupilo oko 400 natjecatelja za koje sa sigurnošću možemo reći da su krema hrvatskog karatea u svojim uzrastima.

Nakon bronce Stelle Polonijo sa drugog dana natjecanja stižu i odlične vjesti da su i Niko Depikolzvane i Matija Božić uspjeli osigurati mjesto na postolju, a time i u samom vrhu hrvatskog karatea.

Niko Depikolzvane u prvoj borbi s lakoćom svladava protivnika rezultatom 5-0 te nastavlja u drugu borbu gdje također pravilnim taktičkim pristupom dolazi do rezultata 4-0 te odlazi u polufinale. U polufinalu Niko nastavlja sa sjajnom borbom unatoč ozljedama koje je zadobio. Ipak, protivnik ga je bodovno uspio savladati rezultatom 3-1. U borbi za 3. mjesto Niko koristi zadnje atome snage te nadvladava protivnika rezultatom 2-1 i osvaja brončano odličje.

Matija Božić na ovom prvenstvu pokazuje da je među najboljima u Hrvatskoj. U prvoj borbi Matija je pobjedio rezultatom 1-0 te odlazi u polufinale. Druga borba je bila najnapetija – Matija je sa svojim protivnikom razmjenjivao udarac za udarcem. U zadnjoj sekundi, kad je protivnik trebao preuzeti vodstvo, dobiva poen i osigurava odlazak u finale. Iako je pokazao svoju snagu, Matija u finalu nije uspio pobjediti protivnika te osvaja srebrno odličje.

Iskrene čestitke svim osvajačima i onima koji su nastupili!

error: Content is protected !!