FOTO/VIDEO 4 Islands MTB Race: Baška je i ove godine ugostila jednu od najatraktivnijih MTB utrka na svijetu

Među natjecateljima su, po prvi put, i krčki predstavnici – tim “KrkOutdoor” kojeg čine Nikola Radovčić i Danijel Turčić te tim “VisitBaška” kojeg predstavljaju Goran Balenović i Marko Glušac. Tijekom utrke prijeći će gotovo 290 zahtjevnih kilometara su ukupno više od šest tisuća metara visinskog uspona

Baška je ovoga tjedna, osmu godinu za redom, bila ponosni domaćin prologa i prve etape 4 Islands MTB Race utrke, u kojoj je ovoga puta sudjelovalo više od 400 vozača iz tridesetak zemalja.

“Utrka je bila brza, stijene su bile oštre, ali osmijeh nije silazio s lica do kraja”, kažu organizatori.

Utrka je startala sa poznate bašćanske šetnice, ispred hotela Zvonimir, a kroz četiri dana biciklisti će osim otokom Krkom projuriti i Rabom, Cresom i Lošinjem. Među njima su, po prvi put, i krčki predstavnici – tim “KrkOutdoor” kojeg čine Nikola Radovčić i Danijel Turčić te tim “VisitBaška” kojeg predstavljaju Goran Balenović i Marko Glušac. Tijekom utrke svi će natjecatelji prijeći gotovo 290 zahtjevnih kilometara su ukupno više od šest tisuća metara visinskog uspona.

Od prošle godine, 4 Islands MTB Race dio je Epic series Ironman grupe pa je kvarnerska utrka tako postala dio prestižne serije utrka Epic series, uz utrke u Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoj Africi, a za cilj ima promociju brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života.

Također, utrka na četiri kvarnerska otoka funkcionira i kao kvalifikacijski događaji za pristup “vrhunskom poligonu za testiranje čovjeka i stroja” – Africi i konačnom događaju serije Epic, The Absa Cape Epic.

Epic Series je globalni portfelj najuzbudljivijih, najnagrađivanijih i najspektakularnijih MTB etapnih utrka na kojima se biciklisti mogu okušati na svjetski poznatim biciklističkim stazama, otkrivati skrivene prirodne dragulje, ali i podijeliti vrhunsko iskustvo bicikliranja s nekim od najvećih imena u sportu. Sve su te utrke jedinstvene, ali samo se jedna može pohvaliti time da biciklisti započinju utrku s palube plutajuće platforme, a oni od vas koji su već bili na jednom od ova 4 otoka znaju i o kakvim se prirodnim ljepotama radi.

Ova je amaterska utrka posebna i po tome što omogućuje zaljubljenicima u biciklizam da se rame uz rame utrkuju s najvećim profesionalcima tog sporta, a što je svakako nezaboravno iskustvo i vrijedna uspomena, a budući da je moguće natjecati se u više kategorija, omogućeno je fer sudjelovanje natjecateljima različitih dobnih skupina.

Foto: FB 4 islands 

 

error: Content is protected !!