Nikad bogatije uređenje, koncerti i program kakav se ne propušta: U Bašku stiže adventska čarolija

“Adventski program u Baški završava 31. prosinca, veselim ispraćajem stare godine u podne! Pridružite nam se na Adventu u Baški, uživajte u posebnom šarmu adventskoga razdobolja u našem malom mjestu s velikim blagdanskim duhom”

Ovoga će vikenda gotovo čitav otok Krk zablistati blagdanskim sjajem, a iznimka nije ni Baška, gdje se sprema bogat program za sve generacije i pravi božićni ugođaj.

“Svečanim paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu u nedjelju, 28. studenog, započet će Advent u Baški, vrijeme jedinstvene božićne atmosfere, koja će ove godine biti dodatno naglašena dosad najbogatijim uređenjem Baške i atraktivnim programom! Čarolija Adventa trajat će cijeli prosinac pa će tako posjetitelji, od onih najmlađih do onih najstarijih, moći doživjeti pravi duh Božića kroz bogat glazbeni, sportski i zabavni program, dječje radionice, predivne foto punktove i još mnogo toga”, najavljuju iz Turističke zajednice Općine Baška bogat blagdanski program pred nama.

Prvi vikend u prosincu rezerviran je za već tradicionalnu Lignjadu. U organizaciji RŠD “Škrpina”, petnaesti kup sv. Mikule započet će Malom školom lignjolova, nakon čega će uslijediti natjecateljski dio programa, dok će u večernjim satima sve okupljene uveseljavati Frula band. Naravno, već toga ponedjeljka, 6. prosinca, slijedi posebna zabava za najmlađe: na Paladu stiže sv. Nikola, koji će poklone podijeliti na cimiteru crkve sv. Trojice.

Pravo adventsko raspoloženje zavladat će na Paladi od 10. prosinca, otvaranjem adventske kućice koja će raditi vikendom, od petka do nedjelje, sve do 31. prosinca. To će biti mjesto prigodnog adventskog druženja uz jutarnji program animacije i zabave za djecu te koncerte u popodnevnim i večernjim satima, kao i prigodnu gastronomsku ponudu zimskih specijaliteta.

“Kako bi se podsjetili na pravo značenje blagdana, na adventski duh zajedništva i davanja. na Paladi je 18. prosinca, uz fotografiranje i druženje s Djedom Božićnjakom, organiziran i humanitarni božićni sajam u kojem sa svojim radovima sudjeluju i oni najmlađi, polaznici DV “Katarina Frankopan” i učenici OŠ “Fran Krsto Frankopan”. Natjecanje mještana i članova udruga sa područja općine Baška u pripremaju lovačkog kotlića, božićni malonogometni turnir “4 sela” i glazbeni nastup grupe For2nal garantiraju odličnu zabavu u humanitarnom duhu”, najavljuju iz TZ-a.

“Badnje jutro provodimo zajedno na Paladi, uz podjelu marende, blagdansku atmosferu i glazbu te dobre želje povodom Badnjaka!
Nakon Božića u krugu najmilijih, na blagdan sv. Stjepana ponovo se okupljamo na zajedničkom druženju uz božićni boćarski turnir “4 sela” kod Doma kulture, advent DJ Session i božićni koncert u crkvi sv. Trojice. Adventski program u Baški završava 31. prosinca, veselim ispraćajem stare godine u podne! Pridružite nam se na Adventu u Baški, uživajte u posebnom šarmu adventskoga razdobolja u našem malom mjestu s velikim blagdanskim duhom”, poziva direktorica TZ-a Ivana Topić.

Kao i uvijek, svoje fotografije Baške možete podijeliti na Facebooku i Instagramu koristeći oznaku #VisitBaška te oznake Hrvatske turističke zajednice #CroatiaWinterWonderland i #MagicalCroatia.

Program Adventa u Baški možete pogledati i na web stranicama TZO Baška.

“Za idiličnu zimsku bajku koja će ovih dana osvanuti na ulicama Baške zaslužni su Sanda Dorčić, Lidija Pleić i djelatnici našeg komunalnog društva TD “Baška” koji su, u suradnji s djelatnicama TZO Baška, marljivo izrađivali ukrase od prirodnih materijala. Zahvaljujemo svim volonterima, kreativnim sumještanima, organizatorima dječjih radionica (Kreativna radionica, Ivana Vlahinja, RŠD Škrpina) i udrugama sa područja Općine Baška koje su se uključile u realizaciju programa”, kažu iz Turističke zajednice.

error: Content is protected !!