Mjesec žena u Omišlju i Njivicama: kazalište, radionice, šetnje i koncert klape Iskon

U subotu, 18. ožujka, na placu u Omišalj u 18 sati stiže klapa Iskon

Svaki je dan – dan žena, poručuju iz TZ Omišalj i Njivice,  gdje su ovoga proljeća odlučili cijeli ožujak posvetiti damama, i to nizom zanimljivih programa i aktivnosti.

Start je već danas, u četvrtak 9. ožujka, kada je u Društvenom domu Omišalj s početkom u 18 sati na rasporedu poetsko-glazbeni recital Otvorenog kazališta Omišalj. U njihovoj izvedbi, a one su članice Otvorenog kazališta –  Vesna  Štropin, Miljenka Justić, Andrea Grubiša, Gordana Jurišić i Ratka Višnić, ovaj put pridružit će se i pjevački zbor KUD-a „Ive Jurjević“. Bit će to i prilika za prisjetiti se dugogodišnjeg voditelja Otvorenog kazališta Omišalj, Bosnimira Ličanina Likote, koji je rođen upravo na Međunarodni dan žena, 8. ožujka.

U subotu, 11. ožujka kroz vođenu interpretativnu šetnju pod nazivom „Značajne Omišljanke“ svi zainteresirani moći će poslušati o njihovim postignućima i životu u Omišlju. Šetnja počinje u 12 sati, a kreće ispred zgrade Općine Omišalj.

Već sljedeći vikend, u subotu, 18. ožujka, na placu u Omišalj u 18 sati stiže klapa Iskon. Poznati stihovi koji obuhvaćaju tradicionalni dalmatinski izričaj, ali i suvremene žanrove nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, stoga je za očekivati večer za pamćenje. Ulaz na koncert je besplatan.

U ponedjeljak, 27. ožujka, u 19 sati u Društveni dom Omišalj stiže kazališna družina „Tragači“, sa svojom predstavom „Šetači pasa“. Ova duhovita i pametna predstava prati troje različitih ljudi koje povezuju njihovi psi i njihove dogodovštine u šetnji. Zabava je – zagarantirana.

Mjesec posvećen ženama zaokružit će još jedna popularna Art&Wine radionica s Mirnom Sišul. Slikanje, izrada nakita, degustacija aperitiva i tri vrste vrhunskih vina – sve to pod „redateljskom palicom“ cijenjene akademske umjetnice – obećavaju večer za pamćenje. Kroz trosatnu radionicu, uz neformalno druženje, Mirna će sudionicima prenijeti zrnca mudrosti iz svog bogatog umjetničkog iskustva. Radionica je na rasporedu 29. ožujka i počinje u 18 sati, na placi u Njivicama, u prostoru iznad ureda TZO Omišalj. Prijava je obavezna, a svoje podatke (ime i prezime te kontakt) potrebno je dostaviti putem e-maila na adresu: info@visit-omisalj-njivice.hr ili telefonski na 051/846 – 243.

error: Content is protected !!