Nezavisna politička scena Krka dala podršku kandidatkinji za županicu PGŽ-a Ivi Rinčić

Nezavisni kandidatima za lokalna vijeća i Županijsku skupštinu PGŽ-a, kao i oni koji se natječu za izvršnu vlast, ističu  da sadašnji donosioci političkih odluka ne prepoznaju u dovoljnoj mjeri razvojne potencijale Krka

Povod posjeta Krku bio je susret i razgovor s nezavisnim političkim opcijama oko njihove podrške inicijativi Da štima svima PGŽ, te kandidaturi Ive Rinčić za primorsko-goransku županicu.

Ideja im je naime okupiti što širu platformu nezavisnih političara koji djeluju u Primorsko-goranskoj županiji. Iskustvo s Krka ide u prilog tezi da politika nezavisna od dominantnih stranaka ima veliku šansu ostvariti dobar rezultat na lokalnim izborima 16. svibnja, ističu nezavisni kandidati.

Sve veći broj kandidata na ove izbore izlazi neovisno o političkim strankama i u tome dobivaju snažnu podršku građana. Osjetno je njihovo razočaranje u postojeće vladajuće strukture, te neučinkovitost postojećeg modela vladanja.

Nezavisni kandidati za lokalna vijeća i Županijsku skupštinu PGŽ-a, kao i oni koji se natječu za izvršnu vlast, ističu da sadašnji donosioci političkih odluka ne prepoznaju u dovoljnoj mjeri razvojne potencijale Krka. Također, primjedbe idu ulozi, funkcionalnosti i strateškoj zadaći PGŽ-a koja ne pokazuje dovoljan interes prema lokalnim problemima i razvojnim mogućnostima Krka. Taj odnos ilustriran je s nekoliko primjera iz svakodnevnog života.

“Mogu izdvojiti činjenicu da desetljećima nije prepoznata važnost povezivanja otoka s kopnom brodskim vezama. U funkciji je jedna županijska brodska linija, ona Šilo – Crikvenica”, pojašnjava kandidatkinja Iva Rinčić.

Također, Zračna luka Rijeka, odnosno krčki aerodrom jedna je od bolnih otočkih tema. Pandemija COVID 19 doduše jest ugušila zračni prijevoz, ali problemi aerodroma na Krku puno su duljeg vijeka, ističe Rinčić.

“Razvoj Zračne luke Rijeka bila je jedna od tema naših brainstorminga i ponudit ćemo javnosti svoja razvojna rješenja”, poručila je Rinčić.

Lokalna samouprava nije dobila ništa od LNG terminala. Iako se stanovništvo opiralo izgradnji, jednom kada je ona okončana treba sagledavati koje su minimalne/maksimalne koristi tog energetskog projekta.

“Svakako podržavamo misao da treba nametnuti temu besplatne plinofikacije lokalne samoupravu s plinom iz LNG-a, kao protuuslugom. Zalažemo se za ideju da se bolje iskoriste i zeleni potencijali Krka i njegove transformacije u energetski neovisan otok. Upravo u našem programu s kojim izlazimo na lokalne izbore ističemo važnost provođenja zelenih politika i ostvarenja zelenog plana PGŽ-a”, kazala je Iva Rinčić.

“Optimistična sam i vjerujem u to da će se još veći broj lokalnih nezavisnih političara priključiti inicijativi Da štima svima PGŽ. Naime, smatram da samo zajedničkim snagama možemo Županiju približiti Krku, a Krk Županiji. Jedino sinergija, razgovor i uvažavanje između samouprave, može donijeti bolji život svim građanima”, smatra nezavisna kandidatkinja za županicu PGŽ-a.

error: Content is protected !!