Nakon prvog, još tri potresa na Krku; odroni na cestama

Zasad nema informacija o štetama na otoku Krku, ali građani javljaju o odronima na pojedinim prometnicama pa se vozači pozivaju na dodatan oprez

Nakon prvog, najsnažnijeg potresa koji je u 10:47 sati pogodio otok Krk, još tri potresa osjetila su se na istom području, javlja EMSC. Prema dostupnim podacima, epicentri dva potresa bili su nešto sjevernije, na kopnu, a traći i najjači među njima dosegao je magnitudu od 2 po Richteru i epicentar mu je ponovo bio u bašćanskom zaleđu.

Zasad nema informacija o štetama na otoku Krku, ali građani javljaju o odronima na pojedinim prometnicama, osobito u okolici Baške i Stare Baške, pa se vozači pozivaju na dodatan oprez.

“Telefon nam non-stop zvoni, polako prikupljamo informacije, ali koliko zasad znamo, nigdje nije došlo do urušavanja. Razgovarao s načelnikom civilne zaštite Baške, oni upravo obilaze teren i prema prvim informacijama, iako ih je opasno prodrmalo, zasad se čini da nema šteta”, kaže zapovjednik JVP Grada Krka Goran Grubišić.

Zbog podrhtavanja tla, djeca u vrtićima i školama neposredno nakon potresa preventivno su izvedena izvan zgrada, a roditelji su bili pozvani doći po njih prije predviđenog kraja nastave, odnosno radnog dana.

Prema podacima EMSC-a, potres s epicentrom kod Batomlja jutros u 10:47 sati bio je jačine 5.3 po Richteru, dok Seizmološka služba navodi nešto slabiji intenzitet:

“Danas, 16. veljače 2023. godine u 10 sati i 47 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom kod Bašćanske Drage na Krku. Magnituda potresa iznosila je 4.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatskog primorja”.

Potres se osjetio duž cijelog priobalja, kao i u Italiji, Sloveniji, Austriji i BiH.

error: Content is protected !!