Ovako izgleda kontejner koji su vrijedni Krčani nabavili za Petrinjce. Sada im treba pomoć u opremanju

Otvoren je račun u Trgovini Krk, građevinski materijal, u gradu Krku i u trgovini „Elektrokrk“ u „Konzumu“ Krk. Ako ste u mogućnosti, pozivamo vas da u navedenim trgovinama uplatite donaciju za pokrivanje dijela računa. Svaka pomoć je dobrodošla!

U nastavku brojnih aktivnosti kojima Krčani nesebično nastavljaju pomagati potresom pogođenim područjima, trenutno je u tijeku opremanje kontejnera koji je ekipa sa otoka Krka nabavila i dopremila u Petrinju.

“Ovim putem vam želimo zahvaliti za svu vašu nesebičnu pomoć potresom pogođenom području. Uz vašu smo pomoć u kritičnim trenucima uspjeli obnoviti dimnjake i krovove na kućama u kojima je nastavljen život. S vama smo prikupili i podijelili pomoć u lijekovima, grijalicama i ostalim potrepštinama. Svjesni smo da je pomoć i dalje potrebna i bit će potrebna još duže vrijeme.

Nakon osiguravanja elementarnih uvjeta za život, polako dolazi na red i briga za očuvanje zajednice. Jedna od važnijih aktivnosti za očuvanje pozitivnog ozračja i stanja duha mladih i starijih su kulturne aktivnosti”, kažu Krčani kojima ne manjka volje i snage za nove akcije.

“Ovim putem želimo pomoći Hrvatskom pjevačkom društvu „Slavulj“ iz Petrinje. Društvo je osnovano 1864. godine i najstarije je u Hrvatskoj. U društvu djeluju građani različite dobi i zanimanja, djeca i odrasli. U društvu djeluju Mješoviti pjevački zbor, Muški vokalni ansambl „Petrinjski slavuji“, Ženski vokalni ansambl „Petrus“ i Gradski dječji zbor.

Na žalost društvo je ostalo bez svog Pučkog otvorenog učilišta koje je bilo okupljalište članova, gdje su se čuvali notni zapisi, dokumentacija, instrumenti i održavale probe. Objekt je predviđen za rušenje a do obnove društvo nema prostor za djelovanje”, ističu Krčani, koji su već odradili velik dio posla u riješavanju ovog problema, no potrebna im je pomoć za posljednji korak.

“Zajedničkim dogovorom s Hrvatskim pjevačkim društvom „Slavulj“, obrtnici i poduzetnici grada Krka su uz pomoć kompanije CMA-CGM nabavili veliki brodski kontejner površine 35 m2. Uz pomoć Grada Krka i Hrvatskog crvenog križa Krk naši vrijedni majstori su počeli pretvarati kontejner u kvalitetan multifunkcionalan prostor koji će biti privremeni dom „Slavulja“.

U tu svrhu je otvoren račun u Trgovini Krk, građevinski materijal, u gradu Krku i u trgovini „Elektrokrk“ u „Konzumu“ Krk. Ako ste u mogućnosti, pozivamo vas da u navedenim trgovinama zatražite otpremnicu za preuzeti građevinski materijal i opremu (pod nazivom „Krčani za Petrinju“) i uplatite donaciju za pokrivanje dijela računa. Za svaku uplatu dobiti ćete račun u trgovini. Svaka pomoć je dobrodošla!

Hvala vam od srca od svih sudionika akcije Krčani za Petrinju“”.

error: Content is protected !!