Najbolje od svijeta hedonizma: Krk je ovoga lipnja u znaku Music Festa & Food Truck Festivala

Krk Music Fest počinje 17. lipnja, a Food Truck Festival dva dana ranije i oba traju do 22. lipnja

Ususret Svjetskom danu glazbe, u gradu Krku sve posjetitelje čeka bogat i besplatan program za sve posjetitelje. Bogati glazbeni program, gastro delicije i zabava spojeni su u čak dva velika festivala: Krk Music Fest i Food Truck Festival.

“Tako smo povezali najbolje iz svijeta hedonizma – odličnu glazbu i izvrsnu gastronomsku ponudu”, ističe direktorica TZG Krka Ivana Kovačić.

Krk Music Fest počinje 17. lipnja, a Food Truck Festival dva dana ranije i oba traju do 22. lipnja.

Food Truck Festival ugostit će dva poznata hrvatska chefa, Ivana Pažanina i Damira Tomljanovića, dok na Krk Music Fest dolaze brojna poznata glazbena lica, poput Massima i Mije Dimšić, a posjetiteljima se nudi i klasična glazba te sjajni plesni nastupi. Grad Krk tako još jednom postaje središte dobre glazbe, zabave, plesa i filma, popraćenih biranim street food izborom i za najkritičnija nepca.

Na otvorenim pozornicama u Krku će se izmjenjivati vrhunski glazbenici i različiti žanrovi. Festival otvara Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, koji će publici izvesti velikane poput Verdija, Puccinija, Bellinija, u sklopu otvorenja 66. ljetnih priredbi, nazvanih “Arije pod zvijezdama”, kojeg organizira Centar za kulturu Grada Krka.

Potom će uslijediti koncertne poslastice Massima, Nere Stipičević i ansambla, koji će izvesti francusku glazbenu priču, publici će se predstaviti i Hoodooleen, umjetnik kojeg uspoređuju s Nickom Caveom, Eltonom Johnom ili Cohenom.

Mia Dimšić će s posjetiteljima u Krku podijeliti i svoje iskustvo s nedavno održanog Eurosonga, a na krčkoj rivi će se održati i The Croatian Pink Floyd Show, za sve ljubitelje legendarnog glazbenog sastava. Publika će uživo poslušati i Albu&Lea, riječko-liburnijski glazbeni duo, baš kao i mnoge druge glazbenike te pogledati glazbene filmove i doživjeti glazbeno-plesni spektakl MusiCool Fest u režiji Ivone Brnelić, poznate hrvatske plesačice sa svjetskom karijerom, koja je osam godina plesala uz Tinu Turner.

“U povodu Svjetskog dana glazbe dodatno smo željeli ukazati i na našu bogatu tradiciju, pa će se gostima predstaviti i folklorna društva s tradicionalnim krčkim plesovima, čija je glazba uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine, kao i Gradska glazba Krk, jedna od najstarijih u Hrvatskoj, koja djeluje već 190 godina” ističe direktorica TZG Krka Ivana Kovačić.

Kompletan program donosimo u nastavku.

error: Content is protected !!