Slikarska radionica Art&Wine zbog iznimnog interesa i u dodatnom terminu!

Ovaj edukativni kulturno-zabavni program zamišljen je kao slikarska zabava, uz čašu finog krčkog rosé vina, koja ne zahtijeva prethodno slikarsko iskustvo i znanje

Nakon što je slikarska radionica Art&Wine uoči Međunarodnog dana žena u rekordnom roku “planula”, TZ Grada Krka najavljuje još jedan termin za sve one koji su željeli sudjelovati, ali nisu ranije uspjeli uhvatiti svoje mjesto.

Zbog velikog interesa, druga (dodatna) radionica održat će se u utorak, 07. ožujka 2023. godine, u prostoru Male vijećnice Grada Krka (Trg bana Josipa Jelačića 2) u 17.00 sati.

Kao i dan kasnije, besplatnu radionicu na kojoj će se svi polaznici, korak po korak, okušati u slikanju akrilnim bojama vodi voditeljica Alenka Goldner Sučić, samostalna umjetnica, slikarica i profesorica likovne kulture.

Ovaj edukativni kulturno-zabavni program zamišljen je kao slikarska zabava, uz čašu finog krčkog rosé vina, koja ne zahtijeva prethodno slikarsko iskustvo i znanje. Uz stručnu pomoć, u opuštenoj i poticajnoj atmosferi, zadatak će biti naslikati sliku u tehnici akrila na platnu, s time da je kao lajtmotiv radionice izabrano cvijeće, koje zbog svoje simbolike i skrivenog jezika često biva idealnim darom upravo u povodu Dana žena, a ne smijemo zaboraviti ni činjenicu kako su floralni motivi i jedni od najzastupljenijih u povijesti likovne umjetnosti.

Ruža, primjerice, simbolizira ljubav i ljepotu, karanfil utjelovljuje revoluciju, narcis združuje prolaznost i nadu, ljiljan ukazuje na nevinost i besmrtnost, lotos nas povezuje s duhovnošću, ljubičica s poniznošću, dok mimoza zagovara slobodu, a tulipan i gerber životnu radost i zajedništvo…

Materijal potreban za sudjelovanje osigurava organizator, a jedino što je na radionicu potrebno donijeti malo je pobuđene kreativnosti, ljubav prema likovnom stvaralaštvu i, svakako, dobro raspoloženje.

Zbog ograničenog broja polaznika, sudjelovanje u ovome programu potrebno je prethodno najaviti, i to e-mailom na: tic@tz-krk.hr, odnosno telefonom na +385 (0)51 220 226.

Voditeljica radionice, Alenka Goldner Sučić, rođena je u Ogulinu, a trenutno živi na relaciji Ogulin – Krk, smatrajući Krk, također, svojim gradom za koji je vezuju prijateljstva te pregršt lijepih sjećanja iz djetinjstva i mladosti. Završila je Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, smjer Likovna kultura, specijaliziravši slikarstvo u klasi profesorice Ksenije Mogin. Dugi niz godina stvarala je i djelovala kao samostalna likovna umjetnica, izlagavši na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. Bavila se primijenjenom i dekorativnom umjetnošću, a jedno je vrijeme u školi predavala likovnu kulturu. Posljednjih nekoliko godina posvetila se svojoj najvećoj ljubavi, spajanju likovne umjetnosti i pedagogije, organizirajući, pod motom Art&Wine i Art&Fun, likovne radionice za polaznike različitih generacija, jer, kako sama kaže, u opuštenom i spontanom okruženju najlakše se prenose znanja i šire vidici o likovnosti. Vlasnica je Obrta za umjetničko stvaralaštvo GoldArt.

error: Content is protected !!