Na privatnoj kući u Malinskoj niče golema antena: “Jesu li oni normalni, pa škola je odmah preko puta!”

“Čudim se ljudima koji dopuštaju montažu jedne takve antene na svoju kuću. Za neke male novce riskirati zdravlje, nije mi to jasno. Imamo i primjere sličnih antena u Vantačićima i Haludovu koje također nagrđuju okoliš, a Općina tu ne može ništa”

Na privatnoj kući u Malinskoj, u neposrednoj blizini kružnog toka i samo nekoliko koraka od osnovne škole, upravo je u tijeku montaža poveće antene koja ovih dana ozbiljno brine susjede, ali i roditelje školaraca.

Riječ je o anteni koja stoji na metalnoj konstrukciji na krovu višestambenog objekta, nadvisujući sve okolne građevine, a čije je postavljanje započelo u utorak. Kako ističu zabrinuti, a sada već i ljutiti susjedi, o postavljanju antene nitko ih nije obavijestio, a kamo li tražio kakvu suglasnost. Neslužbeno su tek uspjeli doznati da je riječ o antenama Hrvatskog Telekoma.

“Nažalost zakonska regulativa je takva da nije potrebna suglasnost općine za postavljanje takve antene na privatnom objektu, tako da nažalost u ovom slučaju nemamo nikakvu ingerenciju Ipak, odmah smo na teren poslali komunalnog redara i zatražit ćemo očitovanje. Pokušat ćemo vidjeti možemo li što učiniti barem na račun visine antene”, rekao nam je načelnik Općine Malinska – Dubašnica Robert Anton Kraljić, koji je i sam bio neugodno iznenađen viđenim.

“Čudim se ljudima koji dopuštaju montažu jedne takve antene na svoju kuću. Za neke male novce riskirati zdravlje, nije mi to jasno. Imamo i primjere sličnih antena u Vantačićima i Haludovu koje također nagrđuju okoliš, a Općina tu ne može ništa”, dodaje Kraljić.

“Kako je moguće da se ovako nešto montira ispred nosa prvim susjedima, a da ni ne znamo što nam se to montira i kakvog će utjecaja imati na naše zdravlje? Pa praktički preko puta je škola, a malo niže i vrtić! Osim toga, samo par metara dalje je još jedna antena na crkvenom zvoniku”, ljute se Malinskari, koji su već kontaktirali pojedine udruge iz drugih dijelova Hrvatske koje se bore sa sličnim problemom.

Upit o spornoj anteni poslali smo i HT-u, a njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.

 

error: Content is protected !!