Potraga za nestalim Austrijancem ušla je u četvrti dan. Što dalje?

Visoke temperature koje će danas prijeći 30 Celzijevih stupnjeva u hladu ne bude optimizam, ali potražni timovi ne gube nadu. Ne bude li ni danas rezultata, što dalje?

Nažalost, potraga za nestalim Austrijancem koji je u ponedjeljak nestao na području Krasa ni u srijedu nije dala rezultate i danas ulazi u četvrti dan. Policija, vatrogasci i članovi HGSS-a s potražnim psima dosad su pretražili šire područje Krasa i Malinske, a jučer je potraga obuhvatila i južnu stranu otoka, no dementnom muškarcu zasad nema traga.

“Jučer smo završili sa potragom nešto malo prije 22 sata. Nažalost bez uspjeha. I dalje se nadamo uspjehu i danas nastavljamo gdje smo jučer stali. I dalje molim javnost za bilo kakvom informacijom o kretnjama gospodina Rolanda”, rekao nam je zapovjednik JVP Grada Krka Goran Grubišić.

Visoke temperature koje će danas prijeći 30 Celzijevih stupnjeva u hladu ne bude optimizam, ali potražni timovi ne gube nadu. Ne bude li ni danas rezultata, što dalje?

“Pitanje na mjestu. Teško je reći u ovome trenutku. Nastavljamo sa potragom dok ne iscrpimo sve mogućnosti ili dok se ne pojavi neki novi trag. Još se istražuje trag da je gospodin viđen na Štaciji u Malinskoj a usporedo s tim vršimo pregled terena. Obzirom da je gospodin Roland u dobroj fizičkoj kondiciji, imamo nade u sretan završetak potrage. Nakon eventualnog donošenja odluke o prestanku potrage, tada policija nastavlja sa svojim postupcima kao i kod drugih slučajeva nestalih osoba”, kaže Grubišić i dodaje:

“Također, treba biti svjestan da što više vremena prolazi time se šanse za uspjeh smanjuju. No, kako sam rekao, još uvijek polažemo nadu u sretan završetak potrage”.

Gospodin Roland nestao je u ponedjeljak oko 12 sati na području Krasa. Prema informacijama obitelji, rođen je 1961. godine, dobre je fizičke kondicije, a u trenutku nestanka na sebi je imao crveno-plavu majicu kratkih rukava i traperice dužine do koljena. Visok je 178 cm, govori njemački jezik te pati od demencije.

Gospodin je s obitelji u ponedjeljak stigao kao gost u jednu vilu na području Krasa, od kuda se udaljio u nepoznatom smjeru.

U slučaju da primijetite gospodina Rolanda, ili imate bilo koju korisnu informaciju, molimo kontaktirajte policiju, vatrogasce, 112 ili članove obitelji na 091 508 2566.

error: Content is protected !!