Na Matuljima pao agresivni prevarant, varao je ljude po Krku, Rabu, Krapini i Slavoniji

Prevarama u gospodarskom poslovanju si je pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje sto tisuća kuna

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u suradnji s nadležnim policijskim postajama Policijske uprave primorsko-goranske i nekoliko drugih policijskih uprava, proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju, tri kaznena djela prijevare, dva kaznena djela prijetnje i kaznenog djela teške krađe.

Osumnjičenika, za kojim je inače bilo raspisano više potraga, jučer je na području Matulja uhitila  opatijska policija, nakon čega je doveden na kriminalističko istraživanje.

Policija ga osnovano sumnjiči da je u razdoblju od rujna prošle  do siječnja ove godine kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem na području Čavli oglašavao prodaju građevinskih skela ili građevinskih dizalica-liftova te u zabludu doveo  odgovorne osobe tvrtki, ali i trojicu hrvatskih državljana.

Tako je primjerice s odgovornim osobama tvrtki na rapskom i krčkom području,  dogovorio prodaju građevinskih skela te ih i nakon uplaćenog predujma održavao u zabludi, a da skele nije isporučio u dogovorenom roku. Time je na prijevaran način zadržao uplaćene predujme, za građevinske skele ili za dizalice-liftove, čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje sto tisuća kuna.

Kaznenim djelima oštećene su tvrtke i fizičke osobe s područja Raba, Krka, Slavonskog Broda, Krapine, Osijeka i još nekih mjesta.

Osim toga, sumnjiči se da je u dva navrata, i to u kolovozu i rujnu prošle godine verbalno prijetio 23-godišnjem hrvatskom državljaninu, a kojeg je u rujnu prošle godine na području Turnića u Rijeci fizički napao te mu tom prilikom otuđio mobitel i novce oštetivši ga za nekoliko stotina kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

error: Content is protected !!