Samo 11 novozaraženih u PGŽ-u, na Krku nema novih slučajeva koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su nažalost preminule dvije starije necijepljene osobe sa prebivalištem u PGŽ od COVID-19 bolesti

Danas je u PGŽ 11 novooboljelih, a 196 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva nastavlja smanjivati te iznosi 2053.

O kakvom smanjenju je riječ, najbolje govore brojke: za usporedbu, 5. siječnja ove godine u županiji smo imali rekordnu brojku od 1200 novozaraženih, od čega 168 na otoku Krku, a ukupan broj aktivnih slučajeva na području PGŽ-a bio je 5153.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 399 uzoraka briseva, što čini udio od 2.76% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka. 8 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena te 3 iz Gorskog kotara.

4 novooboljelih osoba pripadaju radno aktivnoj populaciji, 2 mlađim dobnim skupinama, te 5 starijim od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 55.  U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalaze 3 pacijenta, što je jednaki broj kao i predhodna četiri dana. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su nažalost preminule dvije starije necijepljene osobe sa prebivalištem u PGŽ od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva i stagnacije broja hospitaliziranih osoba u manjem porastu, ali stabilan te iznosi 2.67%.

 

error: Content is protected !!