Na Kvarneru boravi 185 tisuća gostiju, traži se smještaj najviše kategorije

U srpnju je ostvareno 82% turističkih noćenja iz rekordne 2019. godine, te 20% više noćenja u odnosu na 2020. Kvarner trenutno broji 185.000 gostiju dnevno uz porast broja noćenja gostiju iz Njemačke, Austrije, Češke i Poljske, ali i potražnje za smještajem najviše kategorije

Na redovnoj konferenciji za novinare župan Zlatko Komadina izvijestio je kako je provedbom Razvojne strategije Primorsko-goranske županije za razdoblje 2016. – 2020. (2021.) realizirano oko 90% planiranih ulaganja u vrijednosti oko 2 mlrd. kuna, dok je samo u 2020. godini realizirano preko 470 milijuna kuna, tj. 91,55%.

Najveća ulaganja odnose se na građenje i održavanje cesta, izgradnju i opremanje lučke infrastrukture, projekt Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak, EU projekte “Mala Barka 2”, “Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana”, „Arca Adriatica” i “Artivision+”, rekonstrukciju i dogradnju osnovnih škola “Jelenje-Dražice” u Dražicama i „Dr. Andrije Mohorovičića“ Matuljima, te građenje i obnovu objekata u zdravstvu: Dom zdravlja Novi Vinodolski, Lječilišni centar Veli Lošinj i Psihijatrijska bolnica Rab.

„U Nacrtu prijedloga Plana razvoja PGŽ za razdoblje 2022.-2027. vizija Primorsko-goranske županije je biti konkurentna, pametna, održiva i društveno pravedna regija poželjna za život i rad“, naglasio je Župan, dodavši kako je cilj jednaka dostupnost svih usluga svima u Županiji. Buduće petogodišnje razdoblje temelji se na konkurentnom gospodarstvu, znanju i naprednim tehnologijama, djeci i mladima, održivom upravljanju, obrazovanju i ravnomjernom razvoju do europskog standarda. Prijedloga Plana u javnoj je raspravi do konca kolovoza.

Po turističkim brojkama Kvarner spada u vrh primorskih regija s najvećim turističkim prometom, navela je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov. U srpnju je ostvareno 82% turističkih noćenja iz rekordne 2019. godine, te 20% više noćenja u odnosu na 2020. Kvarner trenutno broji 185.000 gostiju dnevno uz porast broja noćenja gostiju iz Njemačke, Austrije, Češke i Poljske, ali i potražnje za smještajem najviše kategorije.

Po procijepljenosti od 41,16% stanovništva, PGŽ je iznad prosjeka RH i time u zelenoj zoni zdravstvene sigurnosti. Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović apelirao je građane na cijepljenje, te podsjetio kako se isto provodi po principu otvorenih vrata.

error: Content is protected !!