Mirela Ahmetović na protuprosvjedu u Zagrebu: “Tvoja vjera – tvoja stvar; moje tijelo – moja stvar”

“Danas ih je možda šačica, ali ako im se ne suprotstavimo, sutra će ih biti više i onda će tražiti zakonsku zabranu pobačaja, ali i brojne druge restrikcije za žene. Mi smo ovdje i bit ćemo ovdje, nećemo kleknuti pred patrijarhatom koji nam nameću fundamentalističko – vjerske skupine”

Šesti put zaredom, skupina ekstremnih vjernika okupila se ove subote na Trgu bana Jelačića u Zagrebu kako bi klečeći molili za svoja uvjerenja, a ovoga puta ondje se okupila i skupina građana koji su protuprosvjedom odlučili pokazati svoj stav o ovakvom obliku iskazivanja vjere i vjerskih uvjerenja. Među njima je bila i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović, koja je na svom FB profilu potom i obrazložila svoj postupak.

“Tvoja vjera – tvoja stvar; moje tijelo – moja stvar”, jasno je poručila Ahmetović i dodala:

“Zajedno s kolegicama i kolegama iz SDP-a pridružila sam se mirnom okupljanju na Trgu bana Jelačića kao građanka koja se gnuša šovinizma i puzajućeg patrijarhata koji nam se kao ženama ponovno pokušava nametnuti. Molitvene seanse koje organiziraju dobro organizirani fundamentalisti nisu vjerska manifestacija, već dobro osmišljena parapolitička agenda. Naivne su tvrdnje kako je ovo šačica fundamentalista. Danas ih je možda šačica, ali ako im se ne suprotstavimo, sutra će ih biti više i onda će tražiti zakonsku zabranu pobačaja, ali i brojne druge restrikcije za žene. Mi smo ovdje i bit ćemo ovdje, nećemo kleknuti pred patrijarhatom koji nam nameću fundamentalističko – vjerske skupine i pozivamo sve normalne muškarce da nam se pridruže u toj borbi. Jer ovo nije samo borba za prava žena, ovo je borba za cijelo društvo. SDP je uvijek bio predvodnik borbe za ljudska prava, nikada nećemo ustuknuti pred primitivizmom i šovinizmom”, poručila je Ahmetović.

error: Content is protected !!