Godišnja izložba najljepših radova krčkih vrtićaraca posvećena prerano preminuloj Petri Kraljić

“Moja je želja, zaključuje Žic Orlić, ovu izložbu punu života posvetiti našoj dragoj, prerano preminuloj Petri, koju je krasila upravo ta osobina. Puna života, blagosti i nježnosti, ona se nesebično davala ljudima, i time zadužila vrtić, ali i ostavila neizbrisiv trag u našim srcima i mislima”

U Galeriji Decumanus, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, do 23. ožujka 2023. godine, može se razgledati tradicionalna izložba što je svake godine zajedno sa svojim odgajateljicama i odgajateljima priređuju polaznici Dječjeg vrtića Katarina Frankopan iz svih otočnih podružnica, ovog puta, posve primjereno, motivirana temom Proljeća.

Ovogodišnji, izuzetno šaren i razigran postav, koji je nastao kao rezultat mnogobrojnih aktivnosti vrtićara iz Krka, Omišlja, Njivica, Malinske, Polja, Vrha, Baške, Vrbnika i Punta, otkriva radove nastale u raznim likovnim tehnikama – crteže, grafike, slike, skulpture i instalacije. Svi posjetitelji izložbe, stoga, pogledom na postav mogu uvidjeti kako se kreativnost i poriv za stvaralaštvom razvijaju i njeguju u ranoj i predškolskoj dobi. Jer jedna od zadaća ovogodišnjeg odgojno-obrazovnog plana ove značajne krčke ustanove ogleda se u osvještavanju kulture i umjetnosti te poticanju na izražavanje u različitim medijima poput glazbe, plesa te izvedbene, književne ili vizualne umjetnosti. A zaista bogat postav ukazuje na maleni segment upravo tog, u vrtiću (sve)prisutnog, kreativnog procesa.

Izložbu su, 03. ožujka u jutarnjim satima, tijekom ceremonije otvorenja obogaćene prigodnom pjesmom i plesom raspoloženih mališana, zajednički predstavili Maja Parentić, ravnateljica Centra za kulturu Grada Krka i Irena Žic Orlić, ravnateljica Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, a program je svojom nazočnošću podržao i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić.

– Drago mi je što i ove godine, uvodi Žic Orlić, kao i mnogih prethodnih, mogu predstaviti izložbu koju je za naše otočane pripremilo svih deset vrtića Katarine Frankopan. Iako smo razdijeljeni po čitavom otoku, i svake godine sve brojniji, upravo u ovakvim lijepim prigodama do izražaja dolazi naše zajedništvo i međusobna povezanost. Ponosna sam, stoga, na sve djelatnice i djelatnike ustanove što smo iznova, predanim radom, gradu Krku poklonili još jednu radovima bogatu izložbu. Sve postavom obuhvaćene kreacije tako su povezane i inspirirane temom Proljeća koja simbolizira, ali i najavljuje nove početke i ponovna buđenja. Radost i veselje koji su utkani u svaki od radova odraz su zajedničkog života, učenja i igre djece i odgajatelja u svakom od naših vrtića. Moja je želja, zaključuje Žic Orlić, ovu izložbu punu života posvetiti našoj dragoj, prerano preminuloj Petri, koju je krasila upravo ta osobina. Puna života, blagosti i nježnosti, ona se nesebično davala ljudima, i time zadužila vrtić, ali i ostavila neizbrisiv trag u našim srcima i mislima.

Izložba Proljeće svim zainteresiranim posjetiteljima bit će na raspolaganju svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 te od 18.00 do 20.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka, telefonom na 051 220 041 iliti mailom na kultura@gradkrk.net.

Foto i izvor: Grad Krk

 

error: Content is protected !!