Mirakul liga 2022.: BBK Mirakul održao još jednu atraktivnu Enduro BTMLJ utrku

Prošlog vikenda održala se brdsko biciklistička trening utrka u Enduro kategoriji, Enduro BTMLJ – ujedno time obilježivši i početak sezone Mirakul Lige 2022.

BBK Mirakul, mlada grupa zaljubljenika u brdski biciklizam, u samo nekoliko godina je velikim trudom, na južnome dijelu otoka Krka stvorila cijeli sustav downhill staza dio kojih je uređen s puntarske, a dio i s bašćanske strane brda koje dijeli te dvije općine. Čista ljubav prema ovom adrenalinom nabijenom sportu, uz ogromne količine entuzijazma i s njime povezane spremnosti na nimalo lagan, volonterski terenski rad, potakla je mlade entuzijaste na službeno osnivanje kluba 2019. godine kako bi se trud i htijenja članova podignuli na višu razinu.

Osim izgradnje svog kluba i stvaranja te održavanja infrastrukture, članovi BBK Mirakula krenuli su i s organizacijom natjecanja, među kojima se prošloga vikenda održala brdsko biciklistička trening utrka u Enduro kategoriji, Enduro BTMLJ – ujedno time obilježivši i početak sezone Mirakul Lige 2022.

Utrka je održana na 3 stagea/etape u kojima se mjerilo vrijeme spusta u 4 kategorije natjecatelja i sveukupno. Staze po kojima se vozilo su smještene na brdu povrh Batomlja te se odlikuju otvorenim brzim dionicama i širokim zavojima kao i spektakularnim panoramama bašćanske uvale i južnog Kvarnerića.

Već 29. svibnja na rasporedu je nova utrka u organizaciji ovih mladih entuzijasta – downhill Vela Draga – Punat, a sve novosti moguće je pratiti putem BBK Mirakul FB stranice, OVDJE.

Foto: BBK Mirakul/FB
error: Content is protected !!