Milijun kuna projektima za razvoj civilnog društva na otocima, dva su s otoka Krka

Odlukom ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije početna alokacija u iznosu od 500.000,00 kuna udvostručena je i iznosila je 1.000.000,00 kuna, kako bi se financiralo svih 28 prijavljenih projekata

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je odluku o odabiru projekata za financiranje projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021. godini temeljem objavljenog javnog poziva.

Ovim pozivom Ministarstvo osigurava ravnomjerni društveno-ekonomski razvoj hrvatskih otoka, u skladu s Programom stvarajući povoljno okruženje za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i podržavajući njihovo umrežavanje.

Odlukom ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije početna alokacija u iznosu od 500.000,00 kuna udvostručena je i iznosila je 1.000.000,00 kuna, kako bi se financiralo svih 28 prijavljenih projekata koji su svojom kvalitetom i sadržajem konkurirali na ovom pozivu.

Među projektima našla su se i dva s otoka Krka: “Žene – krila i korijeni” udruge Žene za otok i “Škola kanta na otoku Krku” Udruge sopaca otoka Krka.

„Javnim pozivom osnažujemo uloge i kapacitete organizacija civilnog društva na otocima i to putem poticanja različitih gospodarskih i društvenih djelatnosti koje djeluju u skladu s ciljevima održivog razvoja. Ovaj Program, kao i javni poziv, omogućit će daljnji razvoj naših otoka i stoga se radujem da organizacije civilnog društva provode projekte koji će biti na korist svim otočanima i našim otocima, posebno kroz humanitarni rad udruga, ali i podizanje svijesti o zaštiti kulturne i prirodne baštine“, istaknula je ministrica Tramišak.

error: Content is protected !!