Maslina kao zvijezda jesenjeg menija Restorana Vila Rova – čak i u desertu!

Za sladokusce, na meniju se nalazi i iznenađenje – kremasta pannacotta od maslina i bijele čokolade, na kojoj se kriju kandirane masline i nježni prah od maslinovog ulja te crumble od citrusa

Listopad je na području Malinske-Dubašnice već tradicionalno u znaku Olive Touch programa. Osim izleta, Olive Touch svake subote nudi i wellness & gastronomsku ponudu, koja uključuje maslinovo ulje i jela te tretmane inspirirana ovom divnom lokalnom namirnicom. S velikim oduševljenjem Hotel i Restoran Vila Rova već godinama sudjeluju u programu.

Tijekom Olive Touch mjeseca, gosti Restorana Vile Rova imat će tako priliku isprobati upravo jela nadahnuta maslinama. Na stolu će se naći, u sklopu jesenskog menija:

– Hrskavi aromatični kroket od kravlje skute i maslina začinjenim biljem iz vrta Vile Rova, koji se topi u ustima, posluženi s kremom od taggiasca maslina i maslinovog ulja
– Sirovi brancin začinjen dressingom od kapara i peršina uz tartar od mariniranih kozica i prah od crnih maslina
– Jadranska tuna, sa confitiranim porilukom, tapenadom od maslina i blitve, prelivena umakom od slanih inćuna

Vjerujemo da će mnogi gosti po prvi puta imati priliku isprobati maslinu čak i u desertu, pa se za sladokusce na meniju nalazi i iznenađenje – kremasta pannacotta od maslina i bijele čokolade, na kojoj se kriju kandirane masline i nježni prah od maslinovog ulja te crumble od citrusa.

“Ovim desertom, nastojao sam dokazati da desert nije rezerviran samo za čokoladu. Već mu glavna tema može biti i namirnica s našeg područja koja nije nužno uobičajena za desert, kao što je list smokve, maslina, ječam, ružmarin, pomidor i kozji jogurt”, objašnjava chef Restorana Vila Rova Marin Pleše.

“Neću nikada zaboraviti na svoje iskustvo u slastičarni u Konobi Pelegrini, gdje sam proveo tri mjeseca tijekom prve sezone rada u Šibeniku. Kao osoba koja nije imala iskustva u profesionalnoj kuhinji, a još manje u slastičarni, predstavljao mi je veliki izazov razmišljati kao slastičar. Međutim, kako su dani prolazili, krenuo sam osmišljavati deserte počevši od onog što mi je bilo poznato i primjenjivati kuharske tehnike kako sam najbolje znao u tom trenutku. I s vremenom počeo stvarati nove deserte na taj način. Možda mi i taj pristup i danas pomaže razmišljati van okvira tradicionalnih slastica, nadam se uspješno – ali taj dio prepuštam da procjene gosti Restorana Vila Rova”.

Restoran Vila Rova otvoren je za posjetitelje tijekom cijelog listopada. Rezervacije su moguće na mrežnim stranicama restorana ili telefonskim pozivom na +385/51 866 100, kao i e-mailom na adresu info@restoran-vila-rova.com, a cijeli menu možete pronaći na web stranici https://www.restoran-vila-rova.com/meni.

error: Content is protected !!