Malinska: Prometni recidivist uhvaćen na djelu

U petak oko 21,30 sati prilikom redovne kontrole prometa na području Malinske krčka policija je zatekla prometnog recidivistu

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 274 prometna prekršaja.

Od tog broja 31 prekršaj se odnosi na prekoračenje brzine, 68 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 17 na vožnju pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježeno je pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, deset prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, dva prekršaja zabrane upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava te 140 ostalih prekršaja.

Najveća izmjerena brzina kretanja od 179 km/h, izmjerena je 17. ožujka oko 11,55 sati na autocesti A6, kod vijadukta Vujnovići. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,76 g/kg izmjerena je 17. ožujka oko 1,30 sati na području Rijeke kod 40-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Zbog počinjenog prekršaja vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također, izdvajamo i 66-godišnjeg vozača, recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, kojeg je u petak, 15. ožujka oko 21,30 sati prilikom redovne kontrole prometa na području Malinske zatekla krčka policija. Vozač je upravljao osobnim vozilom bjelovarskih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je je rješenjem oduzeta vozačka dozvola u trajanju od 24 mjeseca. Provjerom je utvrđeno da je vozilo odjavljeno te da je raspisana potraga za registracijskim pločicama kao i za prometnom dozvolom koje su, kao i vozilo oduzete.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 25 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, dok je osam osoba lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

error: Content is protected !!