Vikend u prometu: Mrtav pijan i bez vozačke izazvao nesreću u Omišlju

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg  izmjerena 29-godišnjaku koji je u noći 7. svibnja upravljao osobnim vozilom marke Renault, delničkih registracijskih oznaka te na području Omišlja vozilom izletio izvan kolnika

Prometna policija i  ovog  je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te  zabilježila sveukupno 172 prometna prekršaja.

Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 53, prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zabilježeno je 23, a evidentirano je i 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 10 prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane  te još 65 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 179 km/h  izmjerena je u petak, 8. ožujka oko 11.40 sati 51-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Porsche, riječkih registracijskih oznaka. Spomenutog vozača zaustavila je posada policijskog presretača na auto-cesti A6, budući da se iz smjera čvora Kikovica u smjeru čvora Čavle kretao navedenom brzinom unatoč, na toj dionici ograničenju brzine od 110 km/h.

Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000  kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od jednog mjeseca.

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg  izmjerena 29-godišnjaku koji je u noći 7. svibnja upravljao osobnim vozilom marke Renault, delničkih registracijskih oznaka te na području Omišlja s vozilom izletio izvan kolnika. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a utvrđeno je, osim što je bio pod utjecajem alkohola te prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, da je vozilom upravljao prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Radi počinjenja navedenih prekršaja policija protiv 29-godišnjaka nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog radi izricanja novčane kazne u iznosu od 22.000 kuna i šest mjeseci  zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Osim navedenih, i svi ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

error: Content is protected !!