Lipanj na Krku u znaku tri atraktivna biciklistička događanja, prvi na redu je Krk Bike Adrenaline Story

Za sve sudionike osigurane su okrijepe i shuttle prijevoz, a vrijedne adrenalinske (i ukusne) nagrade očekuju najbrže i najkreativnije sudionike.

Unatoč izazovnom vremenu u kojem se nalazimo, turističke zajednice otoka Krka zajednički su osmislile programe kako bi obogatile turističku ponudu poštujući pritom aktualne epidemiološke mjere.

Stoga, ukoliko ste željni zabave i adrenalina, uputite se na otok Krk gdje će lipanj biti u znaku tri atraktivna biciklistička programa: Krk Bike Adrenaline Story na rasporedu je 05. i 06. lipnja 2021., Krk Bike Romantic Story 12. i 13. lipnja 2021. te Krk Bike Family Story 19. i 20. lipnja 2021.

Biciklistička avantura otoka Krka započinje prvim vikendom mjeseca lipnja sa Krk Bike Adrenaline Story.

Prvi dan, subota 05. lipnja – Krk Bike Adrenaline Story započinje kružnom MTB biciklističkom turom, uz pratnju iskusnih vodiča. Kroz ovu izazovnu rutu upoznati ćete sa prirodnim ljepotama krškog krajolika i prepoznatljivim povijesnim i gastronomskim pričama otoka Krka. Duga 40 km, s 1000 visinskih metara uspona, ova kružna ruta vodi vas od Stare rive u Baški, preko mjesečevog platoa kroz polja žlahtine, sve do Vrbnika. Nakon kratke okrepe slijedi vožnja natrag do Baške gdje vas očekuje degustacija žlahtine i najpoznatije otočne tjestenine – domaćih šurlica.

Drugi dan, nedjelja 06. lipnja – adrenaline i extreme dan rezerviran za sve one željne uzbuđenja i potpunog doživljaja vožnje spustovima najpopularnijim otočnim trailovima. Zahvaljujući shuttle vozilima imate mogućnost u društvu iskusnih vodiča te uz podršku lokalnih vozača i MTB entuzijasta, bez puno muke istražiti spustove koji kreću s Treskavca prema Puntu i Baški. Po povratku u Bašku čeka vas opuštanje na poznatoj Veloj plaži uz dodjelu vrijednih nagrada sponzora.

Cijena po osobi je 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, a sudjelovanje je dozvoljeno za starije od 16 godina. Trajanje događaja procjenjuje se na 6 sati. Za sve sudionike osigurane su okrijepe i shuttle prijevoz, a vrijedne adrenalinske (i ukusne) nagrade očekuju najbrže i najkreativnije sudionike.

Glavne nagrade za sudjelovanje u Krk Bike Adrenaline/Extreme Story:

1. nagrada: Vožnja na ziplineu za 2 osobe – Zipline Edison (Sponzor: Zipline Edison / TZ općine Baška)

Zipline Edison jedinstvena je atrakcija na otoku Krku, namijenjen obiteljima i svim ljubiteljima pustolovina. Smješten je na prijevoju Treskavac u neposrednoj blizini početne točke poznate Bašćanske staze glagoljice tj. na vidikovcu kod slova A. “Šetnja među krošnjama” posjetiteljima omogućava nezaboravni doživljaj kroz vožnju terenskim vozilom, hodanje po nezaboravnim krajolicima, spuštanja sajlama i to sve na više od 2 km dužine. Ova adrenalinska zabava će vam osim poprilične doze uzbuđenja priuštiti i nezaboravne panoramske poglede na krajolik koji vas okružuje.
https://zipline-edison-krk.com/
https://www.facebook.com/ZiplineEdison
https://www.instagram.com/zipline_edison/
Bon će biti uručen na licu mjesta.

2. nagrada: Degustacija vina sa zakuskom za 2 osobe u Restoran – Vinarija Nada (Sponzor: Restoran – Vinarija Nada / TZ općine Vrbnik)

Otok Krk poznat je po jedinstvenom kvalitetnom suhom bijelom vinu, žlahtini. Vrbnička žlahtina uspijeva u Vrbničkom polju koje se rasprostire na 211 ha. Smatra se domorodnom sortom krčkog vinogorja, proizvodi se od autohtone sorte, žlahtina bijela, a ime joj dolazi od slavenskog pridjeva žlahten što znači plemenit.
Restoran Nada smješten na opjevanoj stijeni Vrbnika nad morem, svojim neprekidnim radom od 1974. godine postao je jedno od najprepoznatljivih i nezaobilaznih mjesta krčke gastronomije.
https://www.facebook.com/RestoranNadaVrbnik/
https://www.instagram.com/restaurant_nada_vrbnik_croatia/
Bon će biti uručen na licu mjesta.

3. nagrada: Let padobranom za dvije osobe – tandem – Wind Watersports (Sponzor: Wind Watersports / TZ općine Baška)

Letjeti iznad mora i uživati u ljepotama Bašćanskog zaljeva iz ptičje perspektive – zvuči neodoljivo. Gotovo da nema nikoga tko je to probao i osjećao se ravnodušno! Za ovo iskustvo ne trebate nikakav poseban trening, a iskusna posada pobrinut će se da letite bezbrižno i uživate u svom nezaboravnom iskustvu!
http://www.wind-watersports.com/ 
https://www.facebook.com/windwatersports/
https://www.instagram.com/wind_watersports/

Pobjednik će biti proglašen na posljednjoj “Krk Bike Story”.

Svi sudionici Krk Bike Adrenaline/Extreme Story sudjeluju u natjecanju za još jednu vrijednu adrenalinsku nagradu, a dobitnik je onaj tko napravi najzanimljiviju fotografiju i podijeli ju preko Instagrama koristeći slijedeći hashtag: #krkbikeadrenalinestory

Za sudjelovanje je također potrebno imati otvoren profil i zapratiti Instagram profile:@visitbaška_, @wind_watersports i @cyclecroatia. Ova nagrada bit će proglašena na posljednjoj Krk Bike Story u gradu Krku te će dobitnika odabrati TZ općine Baška u suradnji sa Cycle Croatia.

Kako se prijaviti? Dva su načina:

 1. ONLINE PRIJAVA
 1. Popunite on-line obrazac za prijavu na poveznici: Krk Bike Adrenaline Story 05.-06.06.
  *Prijave se zaprimaju do petka 04.06. do 14:00 sati.
 2.  Izvršite uplatu kotizacije za sudjelovanje (najkasnije 3 dana prije datuma za koji se prijavljujete). U slučaju da uplate nisu izvršene transakcijski svi sudionici mogu to učiniti na licu mjesta plaćanjem u gotovini.
  *Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, sudjelovanje je dozvoljeno za starije od 16 godina.
  *Podaci za uplatu su sljedeći:
  Primatelj: Via Tempora d.o.o., Lašćinska cesta 143, 10000 Zagreb
  IBAN: HR1424840081101216362, RaiffeisenBank d.d.
  SWIFT: RZBHHR2X
  U opisu plaćanja OBAVEZNO navedite datum za koji se prijavljujete i ime tima
 1. PRIJAVA NA LICU MJESTA
 1. Popunite on-line obrazac.
 2. Izvršite plaćanje kotizacije na licu mjesta, plaćanje isključivo u gotovini
  *Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana
  Kontakt podaci za informacije i odgovore na tehnička pitanja:
  Mail: info@cyclecroatia.com
  Tel: 00385 91 6041 726

Za one koji nemaju vlastiti bicikl, team CycleCroatia nudi i mogućnost najma Fully MTB i eMTB bicikala, uz promotivne cijene i prethodnu najavu na mail info@cyclecroatia.com . Cijena za Fully MTB je 100 kuna i 150 kuna za eMTB – https://cyclecroatia.com/bike-rental-croatia/. Prva tri prijavljena sudionika moći će besplatno unajmiti eMTB ili MTB bicikl.

Obavezno je nošenje kacige te se preporučuje nošenje rezervne zračnice. Svaki sudionik obavezan je poštovati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Biciklističke ture su tehnički zahtjevne do teške i namijenjene su iskusnim MTB vozačima i zahtijevaju jako dobru razinu kondicije. Sudionici starosne dobi od 16 – 18 godina mogu sudjelovati isključivo uz pismenu privolu roditelja ili pravno odgovorne osobe prije same ture. Događanje će se provesti u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Ujedno, svi su sudionici dužni pridržavati se epidemioloških mjera i zbog zaštite svoga zdravlja i zdravlja ostalih sudionika.

error: Content is protected !!