INTERVIEW Infinity band: Naši rooftop sessions sa krova Haludova doživjeli su pravi boom, a stiže ih još!

Možda izgleda kako mi samo dođemo na stage i sviramo i pjevamo, ali iza toga stoje sati i sati proba, razrade repertoara, aranžmana, vokalnih proba, pa preko tehničkih stvari poput izrade scenografije i svjetlosnih efekata.

Infinity band posljednjih je dana privukao popriličnu pozornost publike – čak i one koja možda ranije nije zamijetila ovu skupinu glazbenih entuzijasta. Krivac za to su rooftop sessions koje je bend snimio u napuštenom kompleksu Haludovo, gdje su nakon više desetljeća tišine u derutni prostor uspjeli vratiti glazbu. I to ni manje ni više nego sa krova, iznad terase hotela Palace. Kako im je ova ideja pala na pamet, slijedi li još koji rooftop session i što sve spremaju za ljeto pred nama,  otkrio nam je Fran Karabaić.

Vaši rooftop sessions izazvali su velik interes publike. Kako ste došli na tu ideju i zašto baš Haludovo? Koliko je uopće bilo zahtjevno donijeti opremu i snimati na krovu?

Pa iskreno, nismo baš očekivali takav boom, ali jako nam je drago da se dogodio. Oduvijek sam imao želju napraviti neku svirku u kompleksu Haludovo a band je to objeručke prihvatio. Po pričama znam kakvi su tamo plesnjaci bili i kako je sve to izgledalo, a i sam sam kao klinac sa društvom trčkarao onuda i divio se velikom holu i bijelom klaviru u lobbyju. Mi smo izabrali lokaciju iznad terase hotela Palace gdje su nekad bendovi prašili, uz prekrasan pogled na malinskarsku valu. Iako razrušen morate priznati da još uvijek oduzima dah. Nažalost, možemo samo zamišljati kako bi bilo da je u punom pogonu.

Dosta je zahtjevno bilo svu opremu donijeti na krov terase jer nema direktnog puta, pa smo morali sve nositi okolo po krovovima, ali želja da se tako nešto snimi bila je jača. Naravno, tu su bili i naši prijatelji koji su uvijek tu za nas kada nam lude ideje padaju napamet.

Koliko videa još spremate i što ćemo slušati? Tko stoji iza njih i kada su premijere?

Snimili smo tri videa. Prvi ste već vidjeli a radi se o medlyu velikog Toma Jonesa, dok su druga dva “singlovi”. Čeka nas još jedna malo brža pjesma i jedna romantična koju smo snimali pred sam zalazak sunca a njihov izlazak očekuje nas kroz sljedećih 4 tjedna. Upravo taj zadnji video trebao je biti savršeno tempiran i razrađen. Kod zalaska imate cca 15 minuta za snimiti sve što ste naumili jer u suprotnom prođe trenutak. Zato su tu bili dečki iz FLIKER.hr produkcije koji su koji su odradili lavovski posao dok su po suncu sa tonom opreme na sebi trčali oko nas da bi snimili najbolje trenutke. Snimanje audio zapisa odradili smo sami a mastering svih pjesama napravio je Robert Grubišić iz Adria Records studija. Hvala im svima!

U vašim je redovima došlo i do određenih promjena. Što je novo (odnosno tko je nov) i što to znači za bend?

Upravo tako. U prvom mjesecu našoj maloj obitelji pridružili su se Erik Kamenar (sax) i Domagoj Čandrlić Chanke (bas). Chanke je naš stari prijatelj i vrhunski glazbenik koji se bez greške snašao u cijeloj priči, a to smo shvatili već na prvoj probi kad je cijeli band disao kao jedan.

Naš Erik mladi je i perspektivni saxofonista koji je donio pravo osvježenje i jedan novi zvuk. Sa svakim tonom nam izmami osmjeh na lice, a ne moramo vam govoriti da jedva čekamo live svirku kako bi vam pokazali sve što smo spremili.

Iza nas je zima u znaku raznoraznih zabrana i otkazivanja, a ispred nas je ljeto. Što sve spremate, gdje ćemo vas moći doći slušati?

Da, zima je bila duga i neizvjesna ali mi smo odlučili marljivo raditi kroz cijelo to vrijeme pa smo tako probe imali dva puta tjedno, a sve kako bi bili 100% spremni kad nas “puste sa lanca”. Nekako nam se čini da je sve izglednije kako bi se uskoro mogli vidjeti sa našom publikom pa tako možemo reći da uskoro krećemo sa svirkama kao kućni band u Porto Clubu Baška gdje ćete nas moći slušati svaki četvrtak i petak a nadamo se da ćemo imati i jedan veći koncert u Malinskoj krajem lipnja. Za ostatak sezone još ne možemo ništa konkretno govoriti ali se svakako nadamo da ćemo zajedno plesati i pjevati.

Poznati ste kao cover band. Postoji li želja i za stvaranje autorskih stvari?

Pa želja postoji, ali nas slobodno vrijeme malo zeza. Čak nije niti problem snimiti pjesmu koliko je problem u moru raznih izvođača isplivati na površinu. Obzirom da smo profesionalni cover band, mi smo svu svoju energiju odlučili ulagati u tom smjeru. Možda izgleda kako mi samo dođemo na stage i sviramo i pjevamo, ali iza toga stoje sati i sati proba, razrade repertoara, aranžmana, vokalnih proba, pa preko tehničkih stvari poput izrade scenografije i svjetlosnih efekata. Doći će vrijeme i za autorske stvari, samo ne znamo točno kada.

Nadamo se da smo vas malo razveselili sa novim videom i hvala vam na svakom lajku i pregledu. Veliko hvala Bodulija.net koja nas vjerno prati. Iskreno se nadamo da ćemo vas uskoro moći pitati “ARE YOU READY TO PARTY” i izbaciti svu energiju nakupljenu u proteklih 8 mjeseci!

error: Content is protected !!