Kultna Exitova predstava „Kako misliš mene nema?!“ u Gervaisu

„Kako misliš mene nema?!“ oda je optimizmu, sanjanju o boljem sutra u trenucima crnila, kada se čini da je baš sve protiv nas

Kao drugu kazališnu predstavu iz ciklusa „Mjesec Teatra Exit u Gervaisu“, Festival Opatija odabrao je kultnu predstavu „Kako misliš mene nema?!“, bezvremensku priču o nedosanjanim snovima, malim ljudima, mašti i bezbrojnim ulogama koje svi mi igramo svakog dana svoga života.

Predstava će se održati u četvrtak, 17. veljače s početkom u 20 sati u centru Gervais. Radi o dvojici mladića, njihovoj besparici kao metafori siromaštva hrvatskog društva, onog moralnog i materijalnog. Oni sanjaju da odu na more, a jedino što u životu od svojih snova uspiju ostvariti jest – sjediti na novozagrebačkom krovu i pržiti se dok se ispod njih prazni grad. Jer ljudi odlaze upravo na to njihovo nedostižno ljetovanje.

„Kako misliš mene nema?!“ oda je optimizmu, sanjanju o boljem sutra u trenucima crnila, kada se čini da je baš sve protiv nas. Alegorija o onom darvinovskom u nama, o instinktu za preživljavanjem koji nas tjera da se nebrojeno mnogo puta prilagodimo, pognemo glavu, prihvatimo i pomirimo se. Pa čak uspijemo i biti sretni. Na trenutak ili dva.

Ovaj sjajan kazališni komad autorski je projekt Ivice Boban, a na svojim plećima nose ga samo dva glumca, Amar Bukvić i Filip Juričić, koji su uz ove uloge odrasli, u njih upisali dio sebe i publici tijekom 15 godina izvedbe uspjeli prenijeti njihovu tragično dobrodušnu energiju. Predstava je u međuvremenu uspjela steći status predstave koja ne zastarijeva, već svakom novom godinom dobiva još više šarma, patine, duha i gorčine.

Cijena ulaznice za kazališnu predstavu iznosi 80 kuna, a s popustom za umirovljenike i studente 60 kuna. Ulaznice je moguće kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music Shopu i Foto Reviji, u Matuljima u Newsound agenciji, te online na www.mojekarte.hr

Za prisustvovanje koncertu, uz važeću ulaznicu, potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju izdanu od strane liječnika primarne zdravstvene zaštite ili negativan nalaz brzog antigenskog testa (napravljen od strane medicinskog osoblja i ne stariji od 48h) ili PCR testa (ne stariji od 72h).

error: Content is protected !!