Košarkaški klub Krk je pred najvećim izazovom do sada, treba im vaša pomoć

Ove godine se klub susreo s poteškoćama u financiranju, ali ne i s nedostatkom entuzijazma

Povodom svjetskog dana košarke, 17. prosinca u dvorani srednje škole u Krku održan je tradicionalni Božićni turnir Košarkaškog kluba Krk.

Radost pod košarkaškim obručima okopio je veliki broj otočkih košarkašica, košarkaša ali i njihovih roditelja koji su pod budnim okom trenera sudjelovali u raznim natjecanjima (poligon, šut, 3#3) te uzbudljivoj utakmici roditelji-djeca. U neizvjesnom ogledu uz puno zabave i smijeha, pobjeda je ipak pripala roditeljima.

Osim dobre atmosfere bilo je i nagrada, ali i onog najbitnijeg – zajedništva koje ovaj klub promiče.

Začeci Košarkaškog kluba Krk datiraju još od 70-ih godina, a klub danas nastavlja tradiciju sa preko 150 članova od kojih aktivno trenira preko 100 košarkašica i košarkaša sa područja cjelog otoka, koji se natječu u 6 različitih liga. Preko 300 treninga je rezultat entuzijazma i ljubavi četvorice trenera, Josipa Karabaića, Luke Crikvenčića, Valentina Hajdarevića i Emila Vlaisavljevića.

“Od 2023-e godine susreli smo se sa najvećim izazovom u radu našeg kluba do sada. Od grada i otočnih općina dobili smo jednaka sredstva kao do sada, a uz općenito poskupljenje svega, čemu svakodnevno svjedočimo, ove godine smo dodatno opterećeni obvezom plaćanja dvorane krčke srednje škole – troškom kojeg do sada nismo imali. Iznos je ogroman i premašuje 15.000€ godišnje, i cilj ove kampanje je prikupljanje sredstava za te ogromne troškove, jer je doveden u pitanje opstanak kluba.

Ovu godinu se klub susreo sa poteškoćama u financiranju kluba, ali ne i s nedostatkom entuzijazma. Stoga koristimo ovu priliku da ukoliko želite i možete doprinjeti i pomoći radu kluba proučite mogućnosti potpore klubu. A klub klub neće stati i neće vas iznevjeriti!

U ime uprave kluba i trenera Sretan Božić i zdravu sretnu i aktivnu Novu godinu i svim igračicama, igračima, roditeljima, navijačima, otočankama, otočanima, članovima i simpatezerima kluba i veliko hvala na podršci koju nam pružate”, poručuju iz KK Krk.

“U ime roditelja veliko hvala trenerima na izdvojenom vremenu, trudu, volji i vrednostima koje prenose djeci u klubu”, poručila je pak Svjetlana Vrkljan Radovčić.

Foto: Dinko Jakovljević
Tekst: Svjetlana Vrkljan Radovčić

error: Content is protected !!