Krk se čitavu noć tresao, stižu seizmološke ekipe

“Postavljamo instrumente, gušću mrežu, kako bismo prikupili svu seizmičku aktivnost. Jedna ekipa će makroseizmički istraživati kako se glavni potres manifestirao na širem području”, pojasnio je Kuk

Nakon više od 20 potresa koji su jučer pogodili otok Krk, podrhtavanje tla nastavilo se i u noćnim satima sa četvrtka na petak. Najjači među potresima, prema podacima EMSC-a, bio je snage 3.0 prema Richteru, s epicentrom na širem području Baške, a zabilježen je u 00:43 sata.

Seizmolog Krešimir Kuk istaknuo je za HTV da je kroz noć zabilježeno desetak potresa magnitude između 2 i 3, ili nešto slabiji.

“Mi smo formirali nekoliko ekipa koje će danas i sutra biti prvo na užem, a potom i širem epicentralnom području. Postavljamo instrumente, gušću mrežu, kako bismo prikupili svu seizmičku aktivnost. Jedna ekipa će makroseizmički istraživati kako se glavni potres manifestirao na širem području”, pojasnio je Kuk za HTV.

Kako bi prije povratka djece statičari pregledali pukotine nastale od potresa, ovoga petka, 17. veljače Osnovna škola Fran Krsto Frankopan u Krku i sve područne škole na otoku nemaju nastavu. U školama u Malinskoj i Omišlju nastava će se održati prema redovnom rasporedu, a jutros redovno rade i krčki vrtići.

error: Content is protected !!