Krk: Nalazište antičkog mozaičkog poda s motivom Tritona postaje novi muzej

U jednoj prostoriji bit će uređen malen muzejski prostor s edukativnim sadržajima o nalazištu i značenju mozaika, dok bi u susjednoj prostoriji trebala biti locirana prodajna galerija krčkih suvenira vezanih uz projekt Dar iz Krka

Tijekom rasprave o predmetima Odsjeka za gospodarstvo na 34. sastanku Kolegija gradonačelnika Grada Krka, predstavljena je sljedeća faza izrade Plana ukupnog razvoja Grada Krka za razdoblje od 2022. – 2027. godine. U ovoj fazi će se, u cilju uspostave relevantne baze podataka, nastojati motivirati participiranje šire populacije, i to prvenstveno putem anketnog upitnika, odnosno obrasca za prikupljanje podataka u svrhu planiranja daljnjeg razvoja Grada Krka koji će biti dostavljen gradskim ustanovama, institucijama i tvrtkama, ali i javno objavljen na gradskim internetskim stranicama.

U nastavku, analizirano je i potvrđeno idejno rješenje uređenja prostora s nalazištem antičkog mozaičkog poda s motivom Tritona (Ribarska ulica 8 u gradu Krku) kojeg potpisuje Studio ML iz Krka. Projektom je tako predviđena podjela korpusa u dvije prostorije od kojih je u jednoj smješten mozaik što znači da se ondje planira urediti malen muzejski prostor s edukativnim sadržajima o nalazištu i značenju mozaika, dok bi u susjednoj (ulaznoj) prostoriji trebala biti locirana prodajna galerija krčkih suvenira vezanih uz projekt Dar iz Krka.

Muzejski prostor te izložbeno-prodajni prostor s galerijom u ovom su slučaju međusobno isprepleteni jedinstvenim oblikovnim elementom koji sadržajem, oblikom i bojom, prezentira krčko antičko nasljeđe, ali i posjetitelja upoznaje sa suvremenom krčkom umjetnošću i umjetničkim obrtom. U sljedećoj fazi ovog projekta može se očekivati izrada troškovnika predstavljene adaptacije.

error: Content is protected !!