Krk je u protekla 24 sata bio je najkišovitiji grad u Hrvatskoj

Zbog obilnih oborina DHMZ je izdao i žuto upozorenje za područje otoka Krka i šire riječko područje, a kiša će se nastaviti i sutra, uz jačanje juga s mjestimičnim olujnim udarima

U protekla 24 sata Krk je bio uvjerljivo najkišovitiji grad u Hrvatskoj. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u gradu Krku do 7 sati jutros ukupno je palo 115 mm kiše. Podaci sa portala Neverin još su dramatičniji – prema ovim mjerenjima, u Krku je u istom periodu izmjereno je čak 149 mm kiše.

Uz Krk, snažna kiša pogodila je i Cres, gdje je u protekla 24 sata izmjereno 100 mm kiše – dvostruko u odnosu na susjedne gradove, Rijeku i Rab, gdje je izmjereno oko 50 mm kiše.

Zbog obilnih oborina DHMZ je izdao i žuto upozorenje za područje otoka Krka i šire riječko područje, a kiša će se nastaviti i sutra, uz jačanje juga s mjestimičnim olujnim udarima.

“Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog obilnije kiše mjestimice se zadržava veća količina vode na kolnicima. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila”, upozoravaju pak iz HAK-a.

error: Content is protected !!