Krk danas bez novozaraženih, u županiji 22 nova slučaja koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana su, nažalost, preminule tri osobe od COVID-19 bolesti

U PGŽ-u su danas 22 novooboljele osobe, a 260 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio za 238 osoba na 3008. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 753 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas iznosi 2.92%.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 19 novooboljelih osoba, dvije iz Liburnijskog područja, te jedna iz Crikveničko-vinodolske regije. Najveći broj novooboljelih, njih 11, dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika, pet iz mlađih dobnih skupina, dok su šest iz skupine starijih od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas ponovno porastao za šest pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 112.

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi jednaki broj pacijenata kao i jučer, njih 11. Tijekom jučerašnjeg dana su, nažalost, preminule tri osobe od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog pada aktivnih broja slučajeva bolesti te nastavka rasta hospitalizacija nešto danas porastao i iznosi 3.72%.

error: Content is protected !!