U Omišlju počinju besplatne radionice digitalne edukacije za 50+ građane

“Cilj je osposobiti naše sugrađane starije životne dobi za samostalan rad na računalu i za samostalno korištenje pametnih telefona”, kažu iz Općine Omišalj

Općina Omišalj u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Primorsko-goranske županije organizira radionice digitalne edukacije za stanovnike s područja općine Omišalj, dobi 50+.

Ove su se radionice pokazale potrebnima nakon dvogodišnje epidemije, brojnih mjera i restrikcija, osobito onih koje su ograničavale kretanja pa time i druženja te obavljanje svakodnevnih obaveza kao što su odlazak u trgovinu, poštu, banku i drugo.

“Naime, veliki broj naših sugrađana starije životne dobi nema dovoljno informatičkog znanja da bi navedene poslove obavljali putem računala ili pametnih telefona i upravo zato smo se obratili Zajednici tehničke kulture, koji su nam predstavili svoj projekt „50+“. Riječ je o radionicama koje su namijenjene svima koji žele naučiti koristiti i pretraživati Internet, slati i primati e-mail, pisati dopise u Wordu, služiti se pametnim telefonima, prijaviti se i raditi u sustavu e-Građani itd. Ukratko, cilj je osposobiti naše sugrađane starije životne dobi za samostalan rad na računalu i za samostalno korištenje pametnih telefona”, kažu iz Općine Omišalj.

S provedbom ovih radionica Općina Omišalj započinje 15. ožujka u Društvenom domu u Omišlju, i to 2 puta tjedno po tri školska sata (ukupno 30 sati). Radionice su besplatne, a jedini uvjet je da su stanovnici dobi 50+ godina i da imaju prebivalište na području općine Omišalj.

Prijave za pohađanje vrše se do 7. ožujka na e-mail jelena.bigovic@omisalj.hr ili osobno u Upravni odjel Općine Omišalj. Sve informacije mogu se dobiti i pozivom na broj (051)661-983.

error: Content is protected !!