Krenula i nova tura pomoći: 43 vatrogasca i 14 vozila iz PGŽ pomažu stradalima u Petrinji, poslana i autocisterna s vodom

Vatrogascima Rijeke, Opatije, Krka i Raba pridružili su se i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi Jelenja i Cresa.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković zatražio je dodatnu pomoć za stradale u potresu te je Vatrogasna zajednica PGŽ poslala svoje komunikacijsko vozilo koje će biti od velike pomoći jer se dogodio pad sustava radio veze u Sisačko-moslovačkoj županiji. Također je iz PGŽ poslana i autocisterna za prijevoz pitke vode.

Zbog velike štete u gradu Petrinji izdana je zapovijed da vatrogasne postrojbe VZ PGŽ djeluju i pružaju pomoć u gradu Petrinji. Vatrogascima Rijeke, Opatije, Krka i Raba pridružili su se i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi Jelenja i Cresa.

Ukupno je do ovog trenutka iz PGŽ u pomoć stradalima u Sisačko-moslovačkoj županiji otišlo 43 vatrogasca sa 14 vozila te dva potražna psa.

Odmah nakon dramatičnih vijesti o potresu otočani diljem Krka krenuli su u akcije prikupljanja pomoći za stradalo područje. Što je sve potrebno, gdje odnijeti pomoć i kome se javiti možete pratiti OVDJE.

error: Content is protected !!