Kreće uređenje dječjeg igrališta u naselju Milohnići

Riječ je o investiciji procijenjenoj na 61.866,00 eura bez PDV-a za koju je najavljeno pokretanje postupka javne nabave

Tijekom rješavanja predmeta Odsjeka za gospodarstvo Grada Krka, u sklopu 98. sastanka Kolegija prihvaćene su dvije ponude vezane uz projekt uređenja prostora s nalazištem antičkog mozaičkog poda s motivom Tritona, smještenog na adresi Ribarska ulica 8 u gradu Krku: prva, tvrtke SKIMI64 d.o.o. iz Trnovca, s pribrojenim PDV-om vrijedna 1.500,00 eura, za uslugu 3D laserskog skeniranja i fotogrametrijskog mjerenja zidova bez žbuke te izradu arhitektonske snimke prostora, i, druga, tvrtke Presjek d.o.o. iz Umaga, vrijedna 300,00 eura, za davanje stručnog mišljenja o stanju postojećeg nosivog kamenog zida unutar samog nalazišta.

Podsjetimo, ovim je projektom predviđena podjela korpusa nalazišta u dvije prostorije od kojih je u jednoj smješten mozaik, što znači da se ondje uređuje interpretacijski centar s edukativnim sadržajima o nalazištu i značenju mozaika, dok bi u susjednoj (ulaznoj) prostoriji trebala biti locirana prodajna galerija krčkih suvenira iz serije Dar iz Krka.

U nastavku, analiziran je i usvojen Glavni građevinski projekt uređenja dječjeg igrališta u naselju Milohnići smještenog u eksterijeru negdašnje škole, čija je prizemna etaža nedavno uređena u dječji vrtić – Područni vrtić Milohnići – s kapacitetom od dvije odgojno-obrazovne skupine. Izrada Glavnog građevinskog projekta bila je povjerena Uredu ovlaštenog inženjera građevinarstva Edo Hero iz Rijeke. S obzirom na radove obuhvaćene troškovnikom, riječ je o investiciji procijenjenoj na 61.866,00 eura bez PDV-a za koju je najavljeno pokretanje postupka javne nabave.

error: Content is protected !!