FOTO Zahuktali se radovi u luci Krk, na jesen kreće i rekonstrukcija rive u Omišlju

Arheološka istraživanja odvijaju se paralelno s radovima

Krajem ožujka započeli su radovi na hitnoj sanaciji oštećenja podmorskog i nadmorskog dijela Glavnog mula u luci Krk. Izvođač radova je tvrtka BSK commerce d.o.o., a vrijednost ugovorenih radova je 724.660,00 kuna plus PDV. Rok za završetak radova je 60 dana.

Dobrom dinamikom i napreduju radovi na popločenju partera Ribarskog gata u luci Krk, gdje je izvođač radova je GP Krk. Ugovorena vrijednost ovih radova iznosi 2.605.634,06 kuna plus PDV, a sufinanciraju ih Županijska lučka uprava Krk i Grad Krk u jednakim omjerima. Ugovoreni rok za završetak radova je 4 mjeseca, a ovo je ujedno prilika i da se provjere sumnje skriva li mul kamene blokove možda stare i šest stoljeća, kao što arheolozi priželjkuju. Istraživanje je u tijeku paralelno s radovima na gatu.

Županijska lučka uprava Krk i Općina Omišalj potpisali su pak sporazum o zajedničkom financiranju projekta rekonstrukcije rive u luci Omišalj, “teške” 3,5 milijuna kuna. U sklopu projekta uredit će se javna površina pješačke i kolno-pješačke namjene u funkciji naselja Omišalj i luke otvorene za javni promet županijskog značaja Omišalj – bazen Omišalj – kopneni dio. Ukupna površina zahvata iznosi oko 1.470 m2, a početak radova očekuje se u jesen 2021.

error: Content is protected !!