Kreativni kutak pokreće novu sezonu glazbenih radionica za predškolarce

Glazbene radionice vode školovani stručnjaci koji imaju iskustva u radu s djecom, a termini njihova održavanja usklađivat će se prema dogovoru. Prijave se zaprimaju tijekom čitave veljače

Udruga Kreativni Krk poziva predškolsku djecu u dobi od četiri do sedam godina da, u sklopu programa Kreativne Radionice Kreativnog Krka, upišu novu sezonu glazbenih radionica Kreativni kutak: pjevaj, sviraj, muziciraj!

Radionice će se odvijati u sjedištu Kreativnog Krka, smještenom iznad gradske tržnice (Šetalište Sv. Bernardina) koji već godinama funkcionira kao glazbeni studio. Ondje će polaznici, okruženi instrumentima prilagođenim predškolarcima, na zabavan i adekvatan način razvijati glazbene sposobnosti i usavršavati svoje glazbeno izražavanje.

Neke od radionicama planiranih aktivnosti uključuju slušanje glazbe te vježbanje ritma, tempa, dinamike, melodije i tonaliteta, i to kroz pokret, sviranje i baratanje instrumentima, zatim glazbene igre, osnovne tehnike jednoglasnog pjevanja, iskustvo javnog nastupa i pjevanja uz razglasnu opremu, koncerte, snimanje u profesionalnom studiju, gostovanja brojnih predavača i instrumentalista te još mnoge druge zanimljivosti.

Dodajmo, također, kako bavljenje glazbom blagotvorno utječe na kognitivno funkcioniranje i socijalne predispozicije djeteta, kao i na razvoj kreativnosti uopće. Pohađanje glazbenih programa pokazalo je pozitivan utjecaj na razvoj motoričkih vještina kod predškolske djece, s time da grupno muziciranje pridonosi uspostavi discipline i razvijanju naklonosti prema timskom radu te razvijanju osjećaja postignuća, samopouzdanja, pripadanja i odgovornosti.

Glazbene radionice vode školovani stručnjaci koji imaju iskustva u radu s djecom, a termini njihova održavanja usklađivat će se prema dogovoru. Prijave se zaprimaju tijekom čitave veljače, a sve ostale relevantne informacije mogu se dobiti telefonom na 092 3319 441 (Luka Adžić-Kapitanović).

error: Content is protected !!