Neslužbeni rezultati izbora za župana: Komadina u vodstvu, Cappelli na drugom mjestu. Evo kako je glasao Krk

Veliku podršku Komadina je dobio i na otoku Krku. Slavio je u svih šest krčkih općina kao i u samom gradu Krku, a najveću podršku dobio je u Puntu – više od 49 posto.

Prema privremenim rezultatima DIP-a u 23 sata, Zlatko Komadina vodi u utrci za novi mandat na čelu Primorsko-goranske županije pred Garijem Cappellijem s ukupno 37 493 ili 42,49 posto osvojenih glasova.

Veliku podršku Komadina je dobio i na otoku Krku. Slavio je u svih šest krčkih općina kao i u samom gradu Krku, a najveću podršku dobio je u Puntu – više od 49 posto. Na Krku mu se Gari Cappelli najviše približio u Vrbniku, gdje je Komadina dobio 223 glasa, a Cappelli samo tri glasa manje.

Zlatko Komadina izjavio je za N1 da je i prije izbora govorio kako vjeruje da će biti prvi izbor građana Primorsko-goranske županije te da se to ostvarilo. Rekao je da je bilo šest lista, do sada najviše, te da je u tim okolnostima teško dobiti prvi krug.

“No, više sam nego zadovoljan i vjerujem da će građani u drugom krugu ponoviti svoje opredjeljenje i zahvaljujem im se unaprijed,” kazao je Komadina i rekao da u drugom krugu očekuje pobjedu.

Na upit kako komentira rezultate Garija Cappellija, Komadina je rekao kako je  Cappelli dobio otprilike koliko uvijek dobije HDZ, da HDZ-ovi kandidati uvijek dobivaju na razini svoje stranke, da su birači te stranke disciplinirani i to je blizu rezultata na prošlim izborima.

Komentirajući rezultat koalicijske liste koje je nositelj, Komadina je rekao da je ostvaren više nego dobar rezultat.

Drugi krug izbora na rasporedu je u nedjelju, 30. svibnja.

 

error: Content is protected !!