Na Krčkom mostu izmjeren udar bure od 180 km/h

Orkanska bura i drugdje stvara probleme u prometu, stoga iz HAK-a upozoravaju da je prije kretanja na put važno pratiti obavijesti i upozorenja

Na Krčkom mostu u subotu su zabilježeni udari bure jači od 180 km/h, pokazuju podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozi, vjetar bi prema kraju dana trebao još pojačati, a zbog orkanske bure DHMZ je objavio najviši, crveni stupanj upozorenja.

Na mostu Krk jutros je na snazi zabrana prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti) zbog olujnog vjetra. Iz HAK-a mole korisnike za dodatan oprez.
Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3), riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak za ostala vozila je kroz grad Rijeku); Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja te lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.
Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
Orkanska bura i drugdje stvara probleme u prometu, stoga iz HAK-a upozoravaju da je prije kretanja na put važno pratiti obavijesti i upozorenja.
error: Content is protected !!