VIDEO Krčki most otvoren za osobna vozila, bura radi štetu na otoku

Na odmorištu uz Krčki most prevrnuo se kamper, a u Malinskoj je bura uništila konstrukciju beach bara

Od 11.45 sati Krčki most ponovo je otvoren za osobna vozila, izvijestio je HAK.

“Ostaje zabrana prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti) zbog olujnog vjetra. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije”, ističu iz HAK-a.

Udari bure na Krčkom mostu jutros su dosezali i do 190 km/h, a olujna bura oštetila je i pojedine objekte na otoku. Na odmorištu uz Krčki most prevrnuo se kamper, a u Malinskoj je bura uništila konstrukciju beach bara.

Samo za osobna vozila u 12 sati otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom Gorski kotar-DC3);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
  • državna cesta DC99 čvor Križišće-A7-Križišće (DC501);
  • lokalna cesta Križišće-Kraljevica (LC58107).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Prema najavama DHMZ-a, bura bi prema kraju dana te sutra trebala oslabjeti.

error: Content is protected !!