Krčki aerodrom je noćas bio među najkišovitijim lokacijama u Hrvatskoj, vatrogasci intervenirali u Baški

Prema podacima DHMZ-a, Zračna luka Rijeka je bila druga u Hrvatskoj po količini oborina, odmah nakon Senja

Obilne oborine koje su se tijekom jučerašnjeg dana pripremale za “veliko finale” u noćnim su satima doista priredile pravu predstavu za ljubitelje nevera. Prema dostupnim podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u posljednja 24 sata na Krku je izmjerena jedna od najviših vrijednosti količine oborina.

Na aerodromu je izmjeren 31 milimetar kiše, u gradu Krku daleko manje – tek 5 milimetara, dok je u Malinskoj i mjestimično na drugim lokacijama na otoku palo preko 10 milimetara kiše u posljednja 24 sata. Prema podacima DHMZ-a, time je Zračna luka Rijeka bila četvrta u Hrvatskoj po količini oborina, nakon istarskog Polja Čepić koje je “potopljeno” s 59.5 milimetara kiše, Senja gdje je palo 38.6 milimetara kiše u istom periodu te Rijeke koja mjeri 35.9 milimetara.

Obilne oborine u kombinaciji s nestankom struje poplavile su i podrum jednog objekta u Baški zbog čega su intervenirali i vatrogasci, doznajemo od zapovjednika JVP Grada Krka Gorana Grubišića. Budući da je objekt već bio opremljen pumpama, s dolaskom struje problem se i ovdje međutim riješio sam od sebe, tako da smo “ovoga puta prošli lišo”, kako je to istaknuo  zapovjednik Grubišić.

error: Content is protected !!