Unatoč novim epidemiološkim mjerama na Sceni Zidine odigrana hvaljena komedija Uvijek će nam ostati ljubav

Koncentrirano, sažeto, kompleksno, a opet scenski jednostavno, pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život majstorski je utisnuto u jednu predstavu koju su snagom svojeg glumačkog umijeća i suptilnošću svoje glumačke igre pred publiku donijeli Jelena Miholjević i Dražen Čuček

U sklopu dramskog programa 65. Ljetnih priredbi, hvaljena humorna drama Uvijek će nam ostati ljubav, nastala u produkciji Teatra Rugantino, na Sceni Zidine odigrana je 12. srpnja 2021. godine uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera, što znači da je 70-ak okupljenih ljubitelja kazališne umjetnosti auditoriju moglo pristupiti isključivo uz predočenje EU COVID potvrde, odnosno potvrde o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

Uvijek će nam ostati ljubav možemo opisati kao nježnu i pomalo uznemirujuću komediju o metamorfozama ljubavi u kojoj je analizirano zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno bila je to i smiješna i tužna priča o braku. Duhovit, ciničan i pronicljiv tekst Miloša Radovića koji se sjajno poigrao muško-ženskim odnosima, otvorio je prostor jednoj sumanutoj scenskoj igri u kojoj su dotaknuta sva ona ključna mjesta koja povezuju i razdvajaju bračne partnere – sve radosti, sve traume, sve nedoumice i neizbježni tektonski poremećaji koje brak nosi sa sobom. S jedne strane autor je postavio inertnog, sredovječnog, ali šarmantnog sveučilišnog profesora Medu čija je pozicija vječito izbjegavanje odgovornosti i duboko cinično gledanje na sve što je ljudsko, dok mu je s druge suprotstavio veselu i prpošnu, životu i običajima bližu ženu – Jelenu koja je, zagazivši duboko u svoje četrdesete, čvrsto odlučila razbiti monotoniju njihove dugogodišnje veze brakom. Nakon što je Medu uhvatio paničan strah od promjena koje će uslijediti, predložio je da isprobaju brak u posljednjih pet minuta koje su im preostale do potpisivanja bračnog ugovora. Tako su kazališnom čarolijom naši protagonisti dobili mogućnost da u pet minuta pred vjenčanje dožive, izmaštaju, zaigraju, predvide ili odsanjaju svoje buduće zajedničke godine!

Koncentrirano, sažeto, kompleksno, a opet scenski jednostavno, pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život majstorski je utisnuto u jednu predstavu koju su snagom svojeg glumačkog umijeća i suptilnošću svoje glumačke igre pred publiku donijeli Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Po prvi puta zajedno na sceni, ovo je dvoje glumaca uz pomoć nadahnute režije Darija Harjačeka pokušalo izraziti težinu i radost ljubavi. Ljubavi koja nakon svega ostaje. A koja nekad započinje, a nekad završava brakom…

U nastavku kazališnog dijela Ljetnih priredbi, u ponedjeljak, 19. srpnja, slijedi hit komedija Predsjednici&ca Satiričkog kazališta Kerempuh i FIJI grupe, a već u srijedu, 21. srpnja, predstava za djecu Plačko Kazališta Mala scena.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Vinarija Katunar.

Izvor i foto: Grad Krk
error: Content is protected !!