Kraj nesrećama u ulici Slavka Nikolića, Vasilić: Postavljanje semafora bit će prioritet u 2021. godini

Obzirom na veliki broj građana koji su potpisali peticiju, Grad Krk će projektiranje i realizaciju svjetlosne signalizacije u ulici Slavka Nikolića odrediti prioritetom u programima podizanja sigurnosti sudionika u prometu u 2021. godini.

Prošlotjedna prometna nesreća sa teško ozlijeđenim biciklistom, posljednja u nizu onih koje su se dogodile na raskrižju ulica Slavka Nikolića – Vinogradska – Ivana Meštrovića, nagnala je građane grada Krka na pokretanje peticije koja je u samo 48 sati prikupila više od 300 potpisa. Zabrinuti za sigurnost svoje djece i sebe, Krčani traže postavljanje semafora na spornom raskrižju u čijoj neposrednoj blizini se nalazi srednja škola.

Za komentar smo zamolili gradonačelnika Darija Vasilića, a njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

“U obje ulice određena je maksimalna brzina kretanja vozila od 40 km/h, napravljeni su nogostupi za pješake i sva ograničenja i obavijesti vozačima jasno su istaknuti horizontalnom i vertikalnom prometnom signalizacijom. U komentarima potpisnika peticije najčešće se ističe neodgovorno ponašanje vozača, koji voze brzinom iznad ograničenja i ne propuštaju pješake na pješačkom prijelazu, što ukazuje na potrebu češćeg nadzora od strane policijskih službenika i sankcioniranje nesavjesnih vozača.

Grad je i prije ovog nemilog događaja naručio izradu analize stanja u prometu ulice Slavka Nikolića s ciljem smirivanja prometa, koje uključuje i odabir boljeg i sigurnijeg rješenja raskrižja ulica Slavka Nikolića i Ivana Meštrovića, odnosno odabir mini kružnog raskrižja ili semaforiziranog raskrižja.

Obzirom na veliki broj građana koji su potpisali peticiju, Grad Krk će projektiranje i realizaciju svjetlosne signalizacije u ulici Slavka Nikolića odrediti prioritetom u programima podizanja sigurnosti sudionika u prometu u 2021. godini.”

error: Content is protected !!