Objavljeni novi rezultati kvalitete i temperature mora na Krku – jedna plaža vodi sa čak 27 Celzijevih stupnjeva

Sjajne vijesti za ljubitelje krčkih plaža i kristalno čistog mora, a zanimljive su i temperature mora mjerene tijekom istog ispitivanja

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije proveo je početkom srpnja novo ispitivanje kvalitete mora na plažama Kvarnera, a time i otoka Krka. Prema rezultatima analize, sve lokacije na otoku Krku zaslužile su ocjenu “izvrstan” – uključuje to i lokaciju mali Škojić u Klimnu, koja je na prethodnom mjerenju ocijenjena ocjenom “dobar”.

Sjajne su to vijesti za ljubitelje krčkih plaža i kristalno čistog mora, a zanimljive su i temperature mora mjerene tijekom istog ispitivanja. Već tradicionalno, oni  koji žele nešto više osvježenja moći će ga pronaći na plažama Baške, Stare Baške, Vrbnika i Punta gdje se temperature mora kreću između 23 i 25 stupnjeva, dok će i zimogroznima bez sumnje biti ugodno toplo na području Krka, Omišlja, Njivica, a osobito Malinske.

Naime, more ispred Ribarskog sela u Malinskoj mjeri čak 27 Celzijevih stupnjeva, pokazuju podaci NZZJZ PGŽ-a. Detaljna analiza dostupna je OVDJE.

error: Content is protected !!