Košljunu na dar: Održana prva akcija uređenja okoliša otočića Košljuna

Umirovljenici, pripadnici HVIDRE i veterani ozbiljno su se primili posla te su pokosili travu i uredili staze po otoku

Ove subote, povodom 1. maja, održana je prva akcija uređenja okoliša otočića Košljuna pod nazivom “Košljunu na dar”. Odazvale su se brojne udruge: Udruga umirovljenika Grada Krka, Udruga umirovljenika iz Punta, Veterani Domovinskog rata podružnica Punat, HVIDRA Krk, Marina Punat, trgovina Žaga iz Krka, turistička agencija Plavnik, a tu su bili i glavni organizatori, Franjevački samostan Košljun.

Umirovljenici, pripadnici HVIDRE i veterani ozbiljno su se primili posla te su pokosili travu i uredili staze po otoku. Alat i sav pribor za rad (električne škare, pile i kosilice) bili su od trgovine Žaga iz Krka, što se pokazalo kao velika pomoć u poslu.

“Na Košljun nas je dovezao brod TIM 2, te zahvaljujemo turističkoj agenciji Plavnik. Da ne odemo gladni sa otoka, pobrinuli su se iz Marine Punat, točnije gospodin Dragutin Žic, koji je donirao marendu za sve sudionike. Za najavu ove akcije, zahvaljujemo Radio otok Krk (Radio OK). Kao što smo se u početku našalili i rekli da je ovo tradicionalna akcija, vjerujemo da će se to i obistiniti i to i postati. Još jednom hvala svima i vidimo se iduće godine”, poručuju iz Udruge umirovljenika Grada Krka.

 

error: Content is protected !!