FOTO Mali krčki zadrugari uključili se u nacionalnu kampanju “Zasadi stablo, ne budi panj!”

Zasađena su 4 stabla smokve, 12 sadnica lavande, povišena gredica sa začinskim i ljekovitim biljem, te dvadesetak proljetnica. Sva zasađena područja će se digitalno kartografski vizualizirati

Učenička zadruga Busilak, OŠ Fran Krsto Frankopan, PŠ Vrh, uključila se u nacionalnu kampanju „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.“  koja se održala od 01. do 07. ožujka ove godine.

Pod vodstvom voditeljice Zadruge Sanje Novosel Grgurić, akciji su se pridružili i ostali učenici škole koji su jedva dočekali aktivnosti na otvorenom, prethodno zaustavljene epidemijom koronavirusa, te su zajedničkim snagama uredili vrt. Učenici nižih razreda  prekopali su i oplijevili gredice, a učenici viših razreda uz pomoć domara su obavili sadnju. Snimljen je i kratki video koji poziva na akciju.

Zasađena su 4 stabla smokve, 12 sadnica lavande, povišena gredica sa začinskim i ljekovitim biljem, te dvadesetak proljetnica. Sva zasađena područja će se digitalno kartografski vizualizirati na: https://panj.crogis.hr/

“PŠ Vrh je već dugi niz godina Eko škola te je odgoj i rad s učenicima usmjeren na očuvanje prirode i skladan suživot s prirodom, a da smo u tome uspješni pokazuje veliki interes i odaziv naših učenika na sve eko akcije.

Zahvaljujemo se poduzeću Vecla d.o.o. za izvršene radove iskopa rupa za sadnice, te komunalnom poduzeću Ponikve na doniranom kompostu”, poručuju iz škole.

smart

smart

error: Content is protected !!