“Korakom do zdravlja”: Festival nordijskog hodanja i pješačenja ove nedjelje u Malinskoj

U nedjelju će ljubitelji nordijskog hodanja i pješačenja doći na svoje i to na ruti koja im bude najviše odgovarala, a njih će biti čak četiri

Malinska će ovoga vikenda biti domaćin još jedne atraktivne outdoor manifestacije – Festivala sportske rekreacije, koji se prometnuo u vodeće događanje ovog tipa na ovim prostorima.

Festival sportske rekreacije nastavlja aktivnosti nakon izuzetno bogatog ljetnog programa, a prva od njih je Festival nordijskog hodanja i pješačenja “Korakom do zdravlja” koji će se održati u Malinskoj, 17. listopada 2021. godine.

U organizaciji Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ te KŠR Gorovo i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Malinska – Dubašnica, u nedjelju će ljubitelji ove popularne aktivnosti doći na svoje i to na ruti koja im bude najviše odgovarala, a njih će biti čak četiri.

Okupljanje sudionika započet će u 10 sati na Trgu na Rivi, a u 11 sati istovremeno će biti označen start za sve rute.

Planirane rute su:

1. RUTA – Malinska/Trg na Rivi – Rajska cesta – Malinska/Trg na Rivi (lagana staza dužine 4 km i planiranog trajanja hoda oko 1,15 h)

2. RUTA – Malinska/Trg na Rivi – Rajska cesta – Kijac – Rajska cesta – Malinska/Trg na Rivi (lagana staza dužine 8 kn i planiranog trajanja hoda oko 2,5 h)

3. RUTA – Malinska/Trg na Rivi – Porat – Malinska/Trg na Rivi (lagana staza dužine 7 km i planiranog trajanja hoda oko 2 h)

4. RUTA – Malinska/Trg na Rivi – Sv. Vid – Sršići – Cickini – Sv. Vid – Malinska/Trg na Rivi (srednje teška staza dužine 8 km i planiranog trajanja hoda oko 2,50 h)

Svi sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornost te su se dužni pridržavati epidemioloških mjera, a organizator poziva zainteresirane da se prijave na broj telefona 091/ 42 00 650, e-mailom na ksr.gorovo@gmail.com, ili dođu osobno prije starta te se prijave organizatoru. Kotizacija za sudjelovanje se ne plaća.

Sudeći po tradicionalno velikom interesu za outdoor programe na ovom području, ni ovoga puta nema sumnje u odličan odaziv ljubitelja nordijskog hodanja i pješačenja te aktivnosti kojima se promiče kultura zdravog načina života.

error: Content is protected !!