9 ekipa odmjerilo snage na 21. Malonogometnom turniru Općine Dobrinj, pobjedu odnijela „TIM Gradnja“ Sv. Vid

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vid Šamanić (ekipa „Kras“), za najboljeg strijelca Mirando Bajramović (ekipa „TIM Gradnja“ Sv.Vid) i za najboljeg golmana Muamer Avdić (ekipa „TIM Gradnja“ Sv.Vid).

Malonogometni turnir Općine Dobrinj ove godine održao se na igralištu u Šilu 21. i 22. kolovoza 2020. godine uz pokroviteljstvo Općine Dobrinj.

Ovogodišnji turnir obilježila je činjenica da se je nakon više od deset godina odigravanja turnira uspjelo okupiti čak devet ekipa s područja Općine Dobrinj što zapravo govori da možda ova nemila situacija s globalnom pandemijom korona virusa nije prouzročila isključivo negativne socijalne posljedice. Sljedeća vrlo zapažena okolnost koja je obilježila turnir jest da se turnir odigrao na postavljenom tepihu za mali nogomet. Znamo da se je isti u svom začetku odigravao na pravoj travi tj. travnatom igralištu na Melinama. Zatim je prešao na ostala igrališta općine, ali s podlogama od asfalta. Ove godine smo se pomoću „modernih pomagala“ skoro vratili kao i nekada, samo je razlika da smo umjesto trave imali umjetnu podlogu tj. tepih za mali nogomet položen na asfaltno igralište. Sve ekipe su to s radošću prihvatile i na taj se je način ovaj turnir ipak podigao na svojevrsnu višu razinu. Naravno da ovim putem moramo zahvaliti Općini Dobrinj i njenom načelniku Nevenu Komadini koji nije dvojio oko pitanja postavljanja tepiha i financiranja istog.

Turnir se odigrao u vrlo dobroj atmosferi u periodu od dva dana. Prema prethodno spomenutom, sudjelovalo je devet ekipa: Šilo, Bistro „Macao“, Konoba „Mala Sten“, Rasopasno, Gabonjin, Kras, „TIM Gradnja“ Sv. Vid, Dobrinj i Čižići. Nakon par godina pauziranja ekipa Dobrinja vratila se među malonogometaše i zabilježila vrlo dobar nastup, te ju je gol razlika spriječila da uđe u polufinale.

Prva faza turnira odigrala se razigravanjem u dvije skupine, te su se prve dvije ekipe iz svake skupine plasirale u polufinale. Prvo polufinale odigrale su ekipe „Čižići“ i „Kras“ gdje je ekipa Krasa bila bolja pobijedivši rezultatom 2:0. Drugu polufinalnu utakmicu odigrale su ekipe „TIM Gradnja Sv. Vid“ i Konoba „Mala Sten“ gdje je pobijedila ekipa „TIM Gradnja“ Sv. Vid rezultatom 5:1. Nakon polufinalnih utakmica odigrala se revijalna utakmica između juniora Općine Dobrinj i MNK Malinska – Dubašnica. Gosti su odnijeli pobjedu, no obje ekipe su zaslužile pljesak publike s obzirom na prikazano. Po završetku revijalne utakmice uslijedila je utakmica za 3. mjesto između ekipe „Čižići“ i ekipe Konoba „Mala Sten“. To je ujedno bio i seoski derbi gdje je pobjedu uzela ekipa „Čižići“ nakon boljeg i sretnijeg izvođenja kaznenih udaraca, jer je regularni dio završio rezultatom 0:0. U finalnoj utakmici nastupile su ekipe „Kras“ i „TIM Gradnja“ Sv. Vid. Nakon regularnog dijela koji je završio rezultatom 0:0, boljim izvođenjem kaznenih udaraca ekipa „TIM Gradnja“ Sv. Vid osvojila ovogodišnji 21. malonogometni turnir Općine Dobrinj.

Nakon odigranih utakmica uslijedilo je proglašenje pobjednika, te dodjela priznanja. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vid Šamanić (ekipa „Kras“), za najboljeg strijelca Mirando Bajramović (ekipa „TIM Gradnja“ Sv.Vid) i za najboljeg golmana Muamer Avdić (ekipa „TIM Gradnja“ Sv. Vid). Kao i svake godine, dodijelilo se i priznanje ili nagrada iznenađenja. Kako smo prošle godine dodijelili nagradu za „naj mladog igrača“ turnira, ove godine dodijelila se nagrada „najvjerniji igrač“ turnira koja je otišla u ruke igraču ekipe „Šilo“ Šoštarić Pavao – Pajo, koji sudjeluje u utakmicama od samog početka malonogometnog turnira, tj. još od 90-ih godina. Navedene nagrade i priznanja su dodijelili Ivaničica Dunato predsjednica MO Šilo i načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina.

Po završetku natjecateljskog dijela malonogometnog turnira načelnik je održao pozdravni govor i osvrnuo se na moguće ponovno osnivanje malonogometnog kluba Općine Dobrinj, koji bi pridonio još većoj popularizaciji malog nogometa na lokalnim prostorima, te time i lakše organiziranje ovakvih turnira. Održano je druženje za sve posjetitelje i sudionike turnira, uz domjenak do kasno u noć. Sve pohvale ekipi Šila i pojedincima ekipe „TIM Gradnje“ Sv. Vid, koji su pridonijeli svojim radom da se i ove godine uspješno organizira 21. malonogometni turnir Općine Dobrinj. Hvala publici koja je neumorno bodrila svoje ekipe, te se vidimo i dogodine u još većem broju.

RASPORED i REZULTATI:

Autor: Davor Feretić

 

error: Content is protected !!