Koncerti, fešte i silvestarska kupanja: Gdje ispratiti staru i dočekati novu godinu na otoku Krku?

Otok Krk je u posljednji tjedan 2022. godine ušao u znaku brojnih atraktivnih zbivanja, a otočani i njihovi gosti staru će godinu moći svečano ispratiti u gotovo svim otočnim općinama, kao i u gradu Krku. Gdje se dakle, zaputiti i kada? Donosimo pregled programa

Omišalj

U srijedu, 28.12. s početkom u 15.30 sati u Spomen-parku Omišalj održat će se After job party s Infinity bendom.

“Dođite i uživajte u završnici božićnog programa uz dobro uštimanu ekipu i odličnu gastronomsku ponudu”, poručuju iz TZ-a Općine Omišalj.

Do 7. siječnja ostaje otvoreno i klizalište u Omišlju, kao i jedinstvene božićne jaslice.

Malinska-Dubašnica

U završnici blagdanskih zbivanja u Malinskoj, pretposljednji dan 2022. godine, odnosno petak, 30. prosinca, bit će u znaku prigodnog Božićno-novogodišnjeg koncerta koji će se održati u Župnoj crkvi sv. Apolinara, u Bogovićima, s početkom u 18:30 sati.

U subotu, 31.12.2021. u 11:00 sati, na plaži Rupa, vrijeme je za drugo izdanje malinskarskog silvestarskog kupanja u moru. Dokazano je da cjelogodišnje kupanje u moru pogoduje općem tjelesnom zdravlju, a dobrodošli su svi hrabri plivači!

Grad Krk

Krčani će Staru godinu ispratiti veselo, svirkom grupe L’amour od 11 sati uz ugostiteljsku ponudu na adventskim kućicama, a točno u podne, svi prisutni nazdravit će uz čašu pjenušca vrbničkih vinara i ispratiti staru te pozdraviti novu 2023. godinu uz zdravicu s krčkim gradonačelnikom.

Osim podnevnog ispraćaja stare godine, ove je godine origaniziran i večernji program: Udruga Kreativni Krk, uz podršku Grada Krka i TZG Krka, poziva vas 31.12., s početkom u 22:30, na doček nove godine u centru grada Krka.

Već poznata adventska polukupola postat će dom glazbenog showa “Na krčkoj strani”, u sklopu kojeg pod već poznatom polukupolom uz Veliki park nastupaju pjevačke zvijezde popularne HRT-ove emisije “A strana”: Eni Jurišić, Daniel Jurišević, Vjekoslav Ključarić i Ana Cerovac. Bend koji prati ove mlade talentirane pjevače sastavljen je od lokalnih glazbenika – Izidor Vasilić na bubnju, Kristijan Vasilić na gitari, Nikola Parčić na bas gitari te Nikola Celić na klavijaturama.

Kombinacija odličnog koncerta autorskih, stranih i domaćih pjesama garantira odličan provod i idealan uvod u novu 2023. godinu, najavljuju organizatori.

Punat

Danas, 27. prosinca u 19 sati, u Galeriji Toš održat će se Božićno-novogodišnji koncert tenora Jose Butorca i Mladena Žmaka na klavijaturama. Na programu su neke od najljepših hrvatskih božićnih pjesama, kao što su Veselje ti navješćujem, U to vrime godišta, Bijeli Božić, Tiha noć, Oj pastiri i mnoge druge.

Baška

Bašćani i njihovi gosti čitavog se adventa zabavljaju uz Xmas Jingle&Mingle kod adventske kućice na rivi, gdje druženje počinje i ovog petka, 30. prosinca od 17 sati.

Posljednji dan stare godine, subota 31. prosinca bit će u znaku programa pod nazivom “Adio staro, gre novo leto”. Infinity bend počinje sa svirkom od 10 sati na Paladi, u 10:30 na redu je novogodišnji program za djecu, a točno u podne na redu je i tradicionalna podnevna zdravica. Od 14 sati kod adventske kućice počinje i posljednji ovogodišnji Xmas Jingle&Mingle.

Klimno

Kao šlag na kraju, ne smijemo izostaviti i tradicionalni Ispraćaj Stare godine u Klimnu uz zimsko plivanje i feštu. Slavlje počinje točno u 10:30 nastupom Gradske glazbe Trsat iz Rijeke a nastavlja se uz Grupu Point te neizostavno kupanje najhrabrijih kupača i gastronomsku ponudu hrane i pića. Kao i u Malinskoj, svi hrabri kupači su dobrodošli!

error: Content is protected !!