Koncert Vatre, Omišaljska regata i klapa Tramuntana ovog vikenda u Omišlju i Njivicama

Nakon jedrenja, jedriličare čeka druženje i podijela nagrada uz prigodni zabavni i ugostiteljski program, a u od 21.00 atmosferu će zapaliti i koncert grupe Vatra

Ovoga vikenda Njivice i Omišalj bit će u znaku glazbe i (po)morskih užitaka.

Uvod u vikend, u petak 17. lipnja, donosi večer klapske pjesme uz klapu Tramuntana, koja će na lukobranu u Njivicama zapjevati u 21 sat.

Nedjelja je pak rezervirana za drugu po redu Omišaljsku regatu. Regata u organizaciji Yacht cluba Croatia – Opatija i TZO Omišalj starta 19. lipnja, a prati je i odličan glazbeni program.

Omišljanska regata krstaša odvija se na regatnom polju ispred Omišlja. Startno/ciljna linija je u dnu Omišaljskog zaljeva, odnosno ispred nove rive. Ruta zatim jedriličare vodi oko plutače na ulazu u Omišaljski zaljev, zatim prema plutači ispred autokampa Pušća, te istom rutom natrag prema cilju. Očekuje se dolazak tridesetak posada.

Regatno polje je izuzetno atraktivno, kako jedriličarima, tako i promatračima. Ono omogućava praćenje regate s kopna, pošto se jedrilice ne udaljavaju daleko od obale. S jedriličarske strane, regatno polje pruža vrlo zahtjevne uvjete, i brojne taktičke opcije, pošto se zbog reljefa, uvjeti vjetra i struja, stalno mijenjaju unutar i izvan zaljeva.

Jedrilice su podijeljene u grupe po OPEN razvrstavanju, tj. po duljini. Osim toga, jedrilice sa važećim Kvarner Yardstick premjerom, takmiče se i po tom premjeru, koji omogućava ravnopravnost jedriliča različitih performansi.

Nakon jedrenja, jedriličare čeka druženje i podijela nagrada uz prigodni zabavni i ugostiteljski program, a u od 21.00 atmosferu će zapaliti i koncert grupe Vatra.

 

error: Content is protected !!